Družabno

Leonart predstavljajo svoj prvenec 19.10. ob 21.00 v ljubjanskem Ortu

 

Leonart gredo visoko v nebo!

 

Skupina Leonart je 7. oktobra izdala svoj prvi album z naslovom Visoko v nebo. Promocijski koncert ob izidu bo v Ljubljani to sredo, 19. oktobra, ob 21.00 v Ortu baru.

 

Leonart so v tem času prejeli številne nazive obetavnih »newcomerjev«, njihovi singli pa so se dodobra prijeli radijskih frekvenc in src poslušalcev. Skupina se je izdaje albuma lotila nekoliko drugače. Več kot dve leti so kontinuirano snemali v studiu, vsakič pustili material za nekaj časa »odležati in zoreti v predalu«, veliko kreativno svobodo pa prepuščali producentu Martinu Bezjaku (Happy Ol’ McWeasel, Bilbi, Trash Candy idr.).

leonart_-foto-rok_trzan2

Foto: Rok Tržan

Izdelek, pri katerem sta svojo umetniško žilico uporabila tudi fotograf Rok Tržan in oblikovalec Aleš Pogorevčnik, so poimenovali Visoko v nebo. Na album so uvrstili 10 pesmi, med njimi tudi odlično sprejete single Nora noč, Moje mesto, Podoknica, Nov dan idr., še vedno pa pustili dovolj materiala, da bo njihova plošča razburljiva tudi za tistega, ki spremlja skupino od njihovega začetka.

 

Naslov albuma je dal idejo tudi za premierno predstavitev albuma visoko nad štajersko prestolnico, ki se je zgodila minulo soboto, 8. oktobra, ko so se Leonart skupaj z obiskovalci povzpeli na hrib Piramida. Brezplačni koncert so tako odigrali s prekrasnim večernim pogledom na obdajajoče vinske trte in luči mesta.

 

Promocija prvenca se bo nadaljevala v prihodnjih mesecih po drugih slovenskih krajih, o čemer vas bomo seveda obveščali.

 

dsc_6618
Leonart na Piramidi (foto: Zmago Rajbar)

 

Glasbo za Visoko v nebo je prispeval: Andrej Knehtl, razen “Dim nad mestom”: Sebastijan Lukovnjak, “Moje mesto”: Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Martin Počkar, Marko Brvar, Martin Bezjak.
Andrej Knehtl je večinski avtor besedil, razen “Dim nad mestom”: Sebastijan Lukovnjak, “Moje mesto”: Kajetan Kovič, “Ko si tu”: Andrej Knehtl in Sebastijan Lukovnjak.
Pod aranžmaje se podpisujejo Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Martin Počkar, Marko Brvar in Martin Bezjak ter klaviaturist Žan Haupman pri skladbi “Vroč poljub”.

leonart_visoko-v-nebo

Ob izdaji albuma so Leonart nedavno predstavlili tudi novi radijski singel z naslovom Danes me ni. Odločili so se predstaviti malce bolj trdo zveneč »komad«, svojo rockersko dušo in liriko, ki pritiče več kot dvoletnemu ustvarjanju albuma.  »…življenje je več kot neumnosti, s katerimi vsak dan straši se ljudi, danes le zase si vzel bom čas, se zabaval in smejal na glas…« so zapisali v singlu Danes me ni.

 

Leonart so:

Sebastijan Lukovnjak: vokal, kitara, klaviature

Andrej Knehtl: kitara, spremljevalni vokal

Martin Počkar: bas kitara, spremljevalni vokal

Marko Brvar: bobni


Mojca Zupanic

18. 10. 2016

Avtor

Administrator