Družabno

Adrenalinci, nova mladinska oddaja TV Slovenija

 

Na spored TV Slovenija prihaja nova mladinska oddaja Adrenalinci. V desetih adrenalinsko-športnih izzivih se bo pomerilo osem srednješolcev. Prvi izziv bo skok z elastiko s solkanskega mostu, to dokumentarno oddajo pa si lahko ogledate v ponedeljek, 20. februarja, ob 17.30 na TV SLO 1.

Oddaja Adrenalinci, namenjena mladim med 14. in 18. letom, je nastala v sodelovanju Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija s produkcijsko hišo Fixmedia. Na avdiciji za najstnike, željne aktivnosti, ki tako ali drugače pospešijo bitje srca, so izbrali osem protagonistov in z njimi po dolgem in počez prepotovali Slovenijo. Mladi Adrenalinci so se pri tem spoznali, spoprijateljili in se spodbujali pri največjih ovirah – dvomu in strahu. Njihovi izzivi so bili namreč še karting, plezanje, soteskanje, potapljanje, zorbing, skok s padalom, paintball, raftanje in zipline.

Kamere iskrive in sproščene dekleta in fante snemajo z vseh kotov – s pogledom zunanjega opazovalca in čisto od blizu, z glave, roke, noge, vesla, s čolna, z zorba …. Tako lahko neposredno opazujemo, kakšni procesi potekajo med pripravami na izziv, med izzivom in tudi po njem. Odzive in občutke merimo tudi s tako poimenovanim ‘strahometrom‘. Pri tistih, ki so določene izzive že kdaj prej premagali, strahu ni, lahko samo uživamo v njihovem mojstrstvu vaje. Pri neznanih izzivih pa strahometer zabeleži, razumljivo, več enot. Vsako disciplino pojasnita športni vodnik in preprosta animacija, ki razkriva skrivnosti fizike posameznega izziva.

Mladi protagonisti, ki jih bomo spremljali vsak ponedeljek ob 17.30 na TV SLO 1 do 24. aprila, so Benjamin, Peter, Pika, Dolores, Miha, Amadej, Tinkara in Maja.

Benjamin je izjemno priljuden fant, ki je v aktivnostih zelo užival. Zanj noben izziv ni bil pretežak.
Peter je simpatičen igralec bejzbola, pri nas pa je večkrat prevzel vlogo zabavljača in s svojimi »štosi« spravljal v smeh vse pred kamerami in za njimi.
Pika je radovedno in zgovorno dekle, ki s svojo iskrenostjo in iskrivostjo premagovanje izzivov, ki jih prinašajo adrenalinski športi, približa vsem skupinam gledalcev.
Dolores je zgovorna in zelo pogumna, ves čas išče adrenalinska doživetja; s stilom je opravila z vsemi športi.
Miha je najbolj pogumen in predrzen med vsemi Adrenalinci, saj vselej išče meje mogočega.
Amadej je zelo zrel mladenič. Z večino adrenalinskih športov je imel opravka prvič, spremljanje njegovega pridobivanja izkušenj pa je zlata vredno.
Tinkara je navdušena in samozavestna punca, s svojimi spretnostmi in zrelim odnosom do svoje okolice pa je lahko vzor mladim in starim.
Majino navdušenje, nasmeh in energija pa je nekaj, kar je vselej popestrilo premagovanje adrenalinskih izzivov.

Urednica mladinskih oddaj TV Slovenija, tudi Adrenalincev, je Meta Ornik. »V Otroškem in mladinskem programu pri snovanju mladinskih dokumentarnih oddaj želimo mladim na privlačen in sodoben način predstaviti življenje vrstnikov, ki se znajdejo v novem okolju, v katerem se morajo preizkusiti, preveriti svojo samostojnost, pridobiti nova znanja … Pri snovanju teh oddaj sodelujemo tudi z zunanjimi produkcijskimi hišami. Lani nas je s svojim predlogom na razpisu prepričala mlada produkcijska ekipa Fixmedia, kar pomeni, da so v oddajah sodelovali mladi protagonisti in oddaje ustvarjali mladi ustvarjalci.«

Vabljeni med naravne bisere Slovenije, kamor so premišljeno vtkana prizorišča izzivov za naše mlade adrenalince.

RTV Slovenija

10. 2. 2017

Avtor

Administrator