Kozmetika, Moda

Calvin Klein OBSESSED… sodobna obsesija ikone iz preteklosti

 

Lahko bi rekli, da nas je OBSESSION obsedel. Če obstaja ena stvar, ki vizualno ponazarja CALVIN-a KLEIN-a, je to Mario Sorrenti-jeva kampanja za OBSESSION s Kate Moss. Živela je v naših glavah tako dolgo, da je postala pravi simbol senzualnosti. Ko smo postali del skupine CALVIN KLEIN, si tega preprosto nisem mogel izbiti iz glave. Zamislili smo si vonj, ki bi odseval to idejo, ta spomin in to zahtevo danes. Na moškem ali na ženski bi predstavljal spomin nekoga drugega na koži.  

 

RAF SIMONS,

Chief Creative Officer CALVIN KLEIN

 

Ena od prvih stvari, ki smo jih naredili, ko smo prišli h CALVIN-u KLEIN-u, je bil pregled arhivov OBSESSION. Tako smo prišli do edinstvenih, še neodkritih fotografij  in počasi doumeli neverjetno ljubezensko zgodbo v ozadju kampanje, s Kate in Mariem. To je resnično navdihujoča ikonska pripoved v modni fotografiji, globoko osebna in globoko človeška. Nezamenljiva in neponovljiva. Želeli smo nazaj v preteklost, toda na nov način in hkrati poskrbeli, da je del te nove zgodbe vsekakor dišava. Vizualni in senzualni preplet preteklosti in sedanjosti.

 

PIETER MULIER,

Creative Director CALVIN KLEIN

 

Jaz sem bil tako strasten fotograf; Kate in jaz sva bila tako zelo zaljubljena… nisem je mogel nehati fotografirati. Bila je oseba, najbližje meni. Fotografiral sem jo ves čas, včasih sem jo s tem razjezil, včasih pa je neznansko uživala v tem. To so bili res dobri časi. Bila sva mlada in jaz nikoli več nisem bil tako zelo zaljubljen in tako zelo obseden  s fotografiranjem neke druge osebe.  

 

MARIO SORRENTI

Photographer, OBSESSED and OBSESSION campaigns

 

Spominjam se tvojega dotika, tvoje kože, tvojega vonja…

 

V novo življenje obujena dišava OBSESSED se poigrava s preteklostjo in v spomin priklicanim vonjem. Prepletanje spomina in želje, moškega in ženske, preteklosti in sedanjosti… je v resnici  popoln odmev izvirne dišave OBSESSION, z zabrisanimi in prenovljenimi notami za moške in ženske sedanjosti.

 

V središču dišav OBSESSED je spomin na preteklo ljubezen, ki ga sproži vonj na koži. Oba spola tukaj prepoji tradicionalen vonj iz skupine  Fougère (praprotne) — zlasti bele sivke — v popolnosti izkoriščene v ženski dišavi, v moški pa dominirane s strani temne vanilije.  Ti elementi so združeni s tipičnimi notami spolov; mošus za čutno toplino v ženski dišavi ter ambra in les za moč in moškost v moški.  Napet, kompulziven push and pull,  ki povzroči nenehno vračanje nazaj. K dišavi. K bistvu.

Hkrati z novo olfaktivno zgodbo OBSESSED je tukaj tudi nov vizual.  Leta  1993 je Obsession s Kate Moss postal resnična ikona. Njen obraz, fotografiran s strani njenega fanta  Maria Sorrenti-ja je porušil vse tabuje. In pričal o resnični ljubezni. Ne le ljubezni, obsesiji fotografa s svojim objektom fotografiranja.

 

 

Legendarna kampanja se približuje svoji 25-letnici… OBSESSED predstavlja še nikoli videne osebne fotografije tistega časa in razvija idejo spomina, pretekle ljubezni in sedanje ikonografije.

 

Kot prva dišava, formulirana in predstavljena pod vodstvom novega kreativnega direktorja RAF-a SIMONS-a je OBSESSED slavospev dišavam CALVIN KLEIN. Preteklim, sedanjim in prihodnjim.

 

OBSESSED je popoln preplet preteklosti in sedanjosti, čutnega

in vizualnega.

 

OBSESSED je prvinska kombinacija olfaktivnega spomina in modernih zahtev, ki je zapeljivost preteklosti prenesla v sedanjost. 

 

 

 

OBSESSED FOR WOMEN

Orientalsko aromatično zelena dišava

 

Vrh                   citrus, esenca nerolija, izvleček elemi

Sredina             listi vijolice, bela sivka, žajbelj

Osnova             mošus, helvetolid, ambreta, muskenon

 

Moška Fougère struktura je v kontastu z žensko toplino; dišava je zasnovana okoli glavne osnove z belo sivko, medtem ko jo kremni mošusi nežno obdajo in čutno omehčajo.

 

Napetost med aromatičnimi vrhnjimi notami in gladko kremasto spodnjo osnovo se odlično stopnjuje.

 

Vonj                             Annick Menardo

Master Perfumer           Honorine Blanc

 

OBSESSED FOR MEN

Orientalsko lesno ambrasta dišava

 

Vrh                   bel grejpfrut, sečuanski poper, črn kardamom

Sredina             listi cedre, labdanum, belo usnje

Osnova             pačuli, srce črne vanilije, infuzija ambroksa

 

Prepričljivo srce črne vanilije je prefinjeno strukturirano s temnim lesom, ki predstavlja napetost ženske melodije in moške moči.

 

Ambroks elegantno prereže to napetost in dišavo zaokroži v sodobno.

 

 

Perfumer          Ilias Ermenidis

Perfumer          Christophe Raynaud

 

OGLASNA KAMPANJA

 

Nova olfaktivna zgodba OBSESSED, nov vizual OBSESSED…

 

Leta 1993 OBSESSION postane resnična ikona, zahvaljujoč obrazu dišave KATE MOSS. Stara komaj 18 let posname izjemno serijo fotografij s svojim, takrat 20-letnim fantom,  fotografom MARI-em SORRENTI-jem.

 

Sorrenti je pred tem že dokazal svoj izjemen talent,  Kate Moss pa je postajala prava zvezda, ne le znan model. CALVIN KLEIN ju je osebno poslal daleč stran, na Deviške otoke, kjer sta v samoti lahko uživala ljubezen in… (se)fotografirala.

 

Od njiju je zahteval, naj ponazorita intimnost in neformalnost. Tam ni bilo fotografske ekipe, tudi ne frizerja, umetnika ličenja, direktorja fotografije. Samo onadva. Nastane OBSESSION.

 

Neverjetna, provokativna scenografija je v popolnosti odsevala resnično ljubezen parčka… ne le v portretnem smislu prikaza prve ljubezni, temveč razkriva pravo obsesijo fotografa s svojim

objektom (in obratno).

 

Legendarna kampanja se približuje svoji 25-letnici… OBSESSED predstavlja še nikoli videne osebne fotografije tistega časa in razvija idejo spomina, pretekle ljubezni in sedanje ikonografije.

 

S preoblikovanjem nikoli videnih fotografij — teh je več kot 250 — v prava tihožitja je Mario Sorrenti ponovno vstopil v svojo preteklost. Skriti filmi in dnevniki fotografa in njegov spomin na to izjemno obdobje.

 

Z dodajanjem slojev, globine, topline, intimnosti in sanjarjenja je kampanja  OBSESSED spomenik resnični ljubezni. Zgodbi, ki se je odvijala za in pred fotografskim aparatom. Črno-bela preprostost, enačba in klic… spomin, ki odseva preteklost in sedanjost.

 

Glavni vlogi                  Kate Moss & Mario Sorrenti

 

Director/

Photographer               Mario Sorrenti

 

Creative Direction         CALVIN KLEIN, Inc.

and M/M (Paris)

 

STEKLENIČKI IN PAKIRANJE

 

Brez vseh dodatnih zunanjih elementov, sta steklenički

OBSESSED skoraj sami svoj spomin.

 

Deloma ostanek OBSESSION stekleničk — tokrat bolj zaobljeni, polnejši in povsem transparentni — sta koncentracija na spomin skozi vonj.

 

Ne povsem nepopisan list, sta steklenički kljub vsemu glasnika čiste, prvovrstne in sodobne oblike. In hkrati zaobljeno-linearne čutnosti.

 

Z navdihom v prvi dišavi OBSESSION, formulirani s strani  CALVIN KLEIN-a osebno in predstavljeni leta 1985, je OBSESSED prva dišava, nastala pod vodstvom RAF-a SIMONS-a. Tako notranja kot zunanja embalaža odseva Simons-ovo željo po vnovičnem zajetju čutnega srca  CALVIN KLEIN-a, golega bistva hiše in njenih ikonskih dišav; ki pa hkrati izraža tudi vnovičen svež začetek.

 

Pojem iti nazaj, da greš naprej je viden tako v stekleničkah, kot zunanjem pakiranju ter vonju, vključno z oglaševalsko kampanjo  OBSESSED.

Praznovanje CALVIN KLEIN preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

 

LINIJA

OBSESSED For Women

Eau de parfum  Spray   3.4 fl oz            100ml

Eau de parfum  Spray   1.7 fl oz            50ml

Eau de parfum Spray  1.0 fl oz            30ml

 

OBSESSED For Men

Eau de toilette  Spray   4.2 fl oz            125ml

Eau de toilette  Spray   2.5 fl oz            75ml

Eau de toilette  Spray   1.0 fl oz                       30ml

 

Na voljo septembra 2017.

 

Prijazen pozdrav,

 

Natali Duhovnik

Področni vodja izobraževanja & PR

Area training manager & PR

23. 8. 2017

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja