Družabno, Nerazvrščeno, Splošno

22. akcija S kmetije za Vas

NAJBOLJ PREPRIČLJIVA KMETIJA OSTANEK – HERIC

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v sodelovanju s spletnim portalom Agrobiznis ter tednikom Kmečki glas danes razglasila rezultate akcije S kmetije za Vas, v kateri je letos sodelovalo devet kmetij. Zmagala je kmetija Ostanek – Heric iz Malih Pec pri Šentvidu pri Stični.a

(Gornja Radgona, 29. avgusta 2017) Akcija s kmetije za Vas uspešno promovira pozitivne prakse slovenskih kmetij pri prodoru na trg in njihovi prepoznavnosti. Namen akcije je izbrati kmetije, ki na izviren, dovršen in uspešen način neposredno tržijo kmetijske pridelke in izdelke ter storitve na kmetiji. V tem okviru se ocenjuje tako urejenost kmetije kot tudi raznolikost prodajnih poti in nenazadnje prepoznavnost v prostoru.

Kmetije si je ogledala in preverila njihovo ponudbo 3-članska komisija, ki so jo sestavljale Barbara Remec, novinarka tednika Kmečki glas,Petra Šubic, urednica spletnega portala Agrobiznis in Andreja Krt Stopar s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. »Uspešnost je kriterij razvoja in uspešnost pri prodaji je pogoj, da se dejavnost razvija. Komisija je vrednotila označenost in urejenost dostopa do kmetije ter njeno celostno podobo, urejenost prodajnega in degustacijskega prostora, načine neposredne prodaje, pestrost in izvirnost ponudbe, prepoznavnost izdelkov, embalažo, komuniciranje s potrošniki in javnostjo, načine pospeševanja prodaje ter nastop ponudnika pri predstavitvi kmetije in njene ponudbe.

Naše delo je potekalo tesno povezano s kmetijsko svetovalno službo, ki je in še vedno pozna sleherno slovensko kmetijo,« je povedala Krt Stoparjeva.

Najboljšim kmetijam so priznanja podelili državna sekretarka MKGP mag. Tanja Strniša, direktor tednika Kmečki glas Peter Zadel, vodja projekta Agrobiznis pri Andreja Hrovat  in predsednik KGZS Cvetko Zupančič.

Poleg zmagovalne kmetije je sodelovalo v izboru še osem kmetij.

Posebno priznanje za inovativnost  je prejelo posestvo Sončni raj iz Vodol pri Malečniku.

Srebrna priznanja so prejele kmetije Vizjak iz Zadrž pri Šmarju pri Jelšah, kmetija Žitnik iz Starošincev pri Cirkovcah, Turistična kmetija Breg iz Brega pri Golem Brdu, Dobrovo in Kmetija Kerin iz Straže pri Krškem.

Bronasta priznanja pa so si v izboru prislužile kmetija Škrobar iz Črncev pri Apačah, turistična kmetija in vinska klet Puhan iz Bogojine ter kmetija Ažman iz Suhe pri Predosljah.

 

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Andreja Krt Stopar, tel.: (01) 51 36 646, 041 366 650, andreja.krt@kgzs.si

30. 8. 2017

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja