Družabno, Nerazvrščeno, Splošno, Šport

SKUPAJ NA KOLO ZA DOBER NAMEN

Dobrodelna kolesarska akcija Kolesarim, da pomagam bo 2. in 3. septembra 2017 potekala že 2 leto zapored. Letošnjo akcijo ponovno organizirata Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (Društvo MDSSNG) in Lions klub Idrija, v sodelovanju z Lions klubi Severne Primorske. Kolesarski navdušenci se bodo s kolesi podali na dvodnevno 150-kilometrsko krožno kolesarjenje s pričetkov Idriji, poti pa jih bodo vodile po Severni Primorski.

 

Vsi zbrani prostovoljni prispevki udeležencev bodo namenjeni Društvu MDSSNG za izvajanje programa Pomoč slepim in slabovidnim pri premagovanju gibalnih in komunikacijskih ovir.

 

V ta namen vas vabimo,

da se nam pridružite na startu kolesarske akcije, ki bo v soboto, 2. septembra 2017, ob 9. uri pred Modro dvorano v Idriji (na Lapajnetovi 48), ali na kateri od njenih postaj.

 

 

Kolesarska akcija bo potekala dva dni. Prvi dan se bodo kolesarji iz Idrije odpravili skozi Vipavo do Ajdovščine, pot pa bodo kolesarji nadaljevali do Nove Gorice, kjer se bodo sprostili na 14. Robinovi zabavi.

 

Kolesarje bodo na poti pozdravili župani občin Idrija, Ajdovščina, Renče-Vogrsko, Nova Gorica in Tolmin, predsedniki Lions klubov Zemono, Vogrsko in Soča-Kobarid, na Robinovi zabavi pa jih bo nagovoril tudi guverner Lions kluba Slovenije, Marko Gospodjinački. V času Robinove zabave bodo obiskovalcem na voljo tudi izdelki zeliščnega vrta Grgarske ravne. Celoten izkupiček od prodaje bo tudi v tem primeru namenjen Društvu MDSSNG.

 

Drugi dan kolesarjenja bo potekalo v nedeljo, 3. septembra 2017. Del poti bo s sodelujočimi prekolesaril tudi Valter Mlekuž, župan Bovca. Start bo v Novi Gorici, pot pa bo potekala skozi Tolmin do Idrije, kjer bo tudi zaključek akcije.

 

Priporočeni prostovoljni prispevki za oba dneva kolesarjenja znašajo 30 evrov, za dan 15 evrov in za posamezno etapo 10 evrov. Zbirajo se na TRR SI 56 1915 7501 2408 532 Lions kluba Idrija (koda namena: CHAR; namen: Kolesarim, da pomagam), donirati pa bo mogoče tudi na samem dogodku.

Za več informacij o dogodku in za prijavo na sodelovanje v akciji vam je z veseljem na voljo predsednik Društva MDSSNG, Igor Miljavec: igor.miljavec@gmail.com, 041 485-430. Več informacij nadete tudi na spletnih mestih Društva MDSSNG in Lions kluba Idrija.

 

Pridružite se nam v čim večjem številu ter nam pokažite svoje veliko človeško in kolesarsko srce!

 

Lep kolesarski pozdrav,

 

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica

30. 8. 2017

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja