Zdravstvo

DAN ODPRTIH VRAT

ODDELKA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO UKC MARIBOR

 

Maribor, 27. september 2017 – Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) pripravlja 2. oktobra 2017 »DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV«. V okviru vseslovenskega projekta bo svoja vrata na ta dan odprl tudi Oddelek za laboratorijsko diagnostiko v UKC Maribor.

 

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki bo tudi letos posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa preiskovancem. V ta namen bodo slovenski klinični laboratoriji v različnih krajih po Sloveniji predstavili svoje strokovnjake, delo in njegov pomen pri obravnavi pacienta. Preiskovance bodo povabili v laboratorije, kjer jim bodo razkazali delovno okolje in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov, ki prispevajo kar 70 % delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogledi laboratorija v UKC Maribor bodo ta dan potekali vodeno ob 14. in 16. uri. Obiskovalci, ki se želite vodenega ogleda udeležiti, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko (stavba 1, vhod 1B – na zemljevidu: https://www.ukc-mb.si/fileadmin/bolnisnica/zemljevid/zem2016.JPG)

 

MEDIJSKE IZJAVE v UKC Maribor:

Za izjave bo v ponedeljek, 2. oktobra 2017, ob 13.30 uri na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko na voljo:

  • Evgenija HOMŠAK, mag. farm. spec., bivša predsednica SZKKLM in namestnica predstojnika Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

28. 9. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja