Turizem

Sporočilo za javnost

Spoštovani,

 

V okviru Martinovanja na Krasu 2017, ki s pestrimi dogajanjem zapolnjuje številna prizorišča med Sežano in Štanjelom, vas prosimo za napoved

 

koncerta Slovenskega okteta v Kulturnem domu Štanjel,

sobota, 11. novembra 2017, ob 18.00.

O oktetu:
Slovenski oktet si je v 66 letih delovanja pridobil status najbolj reprezentativnega slovenskega moškega vokalnega komornega ansambla. V teh letih se je v sestavu zamenjalo 40 pevcev, ki so izdali več kot 60 nosilcev zvoka. V mednarodno bogat in časovno raznolik repertoar radi vključujejo zlasti slovenske pesmi, tako ljudske kot umetne, katerim vse pogosteje radi prisluhnejo tudi v tujini.
Pod umetniškim vodjem Jožetom Vidicem od lanske jeseni oktet deluje v novi zasedbi osmih vrhunsko šolanih pevcev.
Več na: http://www.slovenski-oktet.si/

Vstopnice na prodajnih mestih Eventima, na blagajnah Martinovanja v Štanjelu ter uro pred koncertom v Kulturnem domu Štanjel.

Več o ostalem programu:
Sprehodite se skozi kraške vasi, ustavite se na dvorišču Gradu Štanjel in okušajte vrhunska kraška vina. Svoja vrata bodo odprle tudi kleti Kraške vinske ceste, kjer boste lahko prav tako poskusili odlično rujno kapljico.
Na ta dan vam bodo poleg tipičnih kraških jedi v gostilnah, restavracijah in turističnih kmetijah ponujene bogate martinove jedi.

-> Štanjel in vino

10.00 – 20.00, Štanjel
Na srednjeveškem grajskem dvorišču se bo od 10. ure dalje predstavilo več kot 20 vinskih kleti, ki bodo v pokušino ponudile njihova vina, manjkalo pa ne bo niti pristnih kraških jedi in odličnih suhih mesnin. Uličice bodo preplavili ulični glasbeniki, umetniki in rokodelci s stojnicami in številnimi ustvarjalnimi delavnicami, domači kmetovalci pa bodo svoje izdelke in pridelke ponujali na tržnici pred vaško cerkvijo. V veselje najmlajših nas bo obiskal klovn. Vsako polno uro so vodeni ogledi Štanjela.

-> Z muzejskim vlakom iz Nove Gorice v Štanjel

Odhod iz Nove Gorice ob 10.00, odhod iz Štanjela ob 18.05
Potniki bodo deležni bogatega spremljevalnega programa: zapela po pevska skupina Kraški šopek, v Prvačini se bodo pridružile Aleksandrinke, na postaji pa bo ob prihodu vlaka zaigral Pihalni orkester Komen.

Še zadnjič pred zaprtjem bo na ogled razstava OHRANIMO ČEBELE o čebelah in čebelarski tradiciji na Slovenskem.

Več informacij o vseh dogodkih v Štanjelu na www.stanjel.eu.
Več o celotnem programu Martinovanja na Krasu 2017: www.visitkras.info
Sledite nam lahko tudi na Facebook in Instagram profilu.

 

Za dodatne informacije o celotnem dogajanju:
Tom Ločniškar

 

Javni zavod Komenski Kras
Štanjel 1a
6222 Štanjel, Slovenija
t + 386 5 769 10 14
tom.locniskar@stanjel.eu
www.stanjel.eu

8. 11. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja