Turizem

Trajnostna naravnanost Slovenije zbuja pozornost tudi med Britanci

Britanski trg med pomembnejšimi za slovenski turizem – V ospredju posebna doživetjas poudarkom na iskanju preteklosti – Ljubljana v Londonu

v pričakovanju nagrade za odgovorni turizem

Ljubljana, 7. novembra 2017 – Britanski trg je eden najpomembnejših trgov slovenskega turizma. V lanskem letu so bili njegovi gostje na šestem mestu tako po številu prihodov kot opravljenih prenočitvah. Slednje so opravili predvsem v gorskih občinah in Ljubljani, in sicer pretežno v hotelih.

Statistika kaže, da so si Britanci v letu 2016 v povprečju privoščili dopustovanje kar 3,4-krat, trend zviševanja pogostosti oddiha pa je opazen že od leta 2013. Prevladoval je segment iskanja doživetij v mestih (53%), ki so ga v več kot 50% opravili turisti v parih. Britanski gostje radi potujejo skozi celo leto, poleg krajših oddihov v mestih jih zanimajo tudi aktivne počitnice, kulinarika, kultura, trajnostno usmerjeni turizem, v katerem iščejo posebna doživetja, kot so spoznavanje ekološko usmerjenih kmetij oziroma preteklega načina življenja in dela na kmetijah (tako imenovani “back to the roots” turizem), odklop od družbe in tehnologije, foto lov in čebelarski turizem.

“Slovenija izvaja na trgu Velike Britanije različne aktivnosti. V letošnjem letu smo se udeležili različnih sejmov in borz, specializiranih B2B, medijskih in drugih dogodkov. Organizirali smo izobraževanja in fam tripe za turistične agente in tour operaterje. Slovenijo nam je uspelo uvrstiti v ponudbo priznanih agencij in združb, kot sta Travel Counsellors in Jules Verne, z nekaterimi pogajanja še potekajo. Prav tako smo organizirali večje število študijskih tur za britanske medije in vplivneže na družbenih omrežjih. O Sloveniji in njenem turizmu so med drugim poročali The Telegraph, BBC, The Mirror, Travel Weekly, Live the Adventure idr. Vsebinsko digitalno kampanjo smo izvedli na spletnih portalih The Guardiana in BBC in različnih socialnih omrežjih. Specializirane kampanje so potekale v sodelovanju s Telegraph Travel, Lonely Planetom in še nekaterimi drugi mediji,” aktivnosti Slovenske turistične organizacije (STO) na trgu Velike Britanije pojasnjuje Mladen Ljubišić, vodja informacijske pisarne STO v Londonu. “Trg Velike Britanije je za nas izjemno pomemben in pričakujemo njegovo rast.”

Slovensko turistično gospodarstvo se v organizaciji STO te dni predstavlja na WTM London, eni največjih globalnih borz, s trajnostno poudarjeno zgodbo čebelarskega turizma, obogatenega z zgodbami slovenske kulturne dediščine in kulturnega turizma.

“Slovenija se na trgu Velike Britanije pozicionira kot zelena, aktivna, zdrava destinacija za 5-zvezdična doživetja,” poudarja mag. Maja Pak, direktorica STO. “Na letošnji londonski borzi predstavljamo Slovenijo s sloganom Be(e) responsible in skozi zgodbo o čebeli. Zgodba odraza našo bogato kulturno dediščino, hkrati pa predstavlja našo zavezo k trajnostnemu turizmu, katere pomemben del je prav varovanje čebel. Naša predstavitev v Londonu tudi opozarja na predlog naše države za praznovanje svetovnega dneva čebel. Na londonski borzi, ki se je letos udeležuje rekordno število razstavljavcev, smo napovedali leto kulturnega turizma in predstavili nov katalog doživetij kulture. Z razvojem inovativnih doživetij kulturnega in trajnostno naravnanega turizma želimo postaviti Slovenijo v sam vrh destinacij za butična in avtentična doživetja.”

Več informacij lahko najdete tukaj.

 

mag. Livija Kovač Kostantinovič

Vodja korporativnega PR

Ljubljana, Slovenija

T:+386 (0)1 589 85 65

Dimičeva ulica 13

SI-1000 E:livija.kovac@slovenia.info

W:www.slovenia.info

8. 11. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja