Turizem

Slovenija bo v tem tednu središče zdraviliškega sveta. V Zdravilišču Radenci se bo 16. novembra odvijala konferenca ENSPA – European Natural Spas and Wellness Conference – Evropska konferenca naravnih zdravilišč in wellnessa.

 

 

 

Izjemni predavatelji vodilnih svetovnih institucij s področja zdraviliškega zdravljenja, balneologije, termalizma, rehabilitacije in wellnessa bodo delili znanja s slovenskimi  strokovnjaki.

 

Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), pobudnik in organizator konference, ki združuje 15 slovenskih naravnih zdravilišč, s tem mednarodnim dogodkom obeležuje svojo 60. obletnico delovanja in prisotnosti med najboljšimi evropskimi ponudniki zdraviliških storitev.

 

Konferenca ENSPA pod pokroviteljstvom Ministrstva Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo ter v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo v Zdravilišču Radenci gosti vrhunske strokovnjake, izjemne zdravnike in predstavnike vodilnih mednarodnih organizacij na področju termalizma, balneologije in wellnessa. Spoznali bomo nedavne raziskave na področju hidroterapije in zdraviliškega zdravljenja, primere najboljših praks iz Slovenije, Nemčije, Hrvaške in Madžarske ter iskali odgovore, kako preoblikovati srednjo in vzhodno Evropo v luksuzno wellness destinacijo.  Na konferenci s strokovnimi prispevki  sodelujejo predstavniki najpomembnejših svetovnih in evropskih institucij, kot so FEMTEC – The World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy, ESPA – European Spas Association, ISMH – International Society of Medical Hydrology and Climatology, OMTh – Organisation Mondiale du Thermalisme, GWI – Global Wellness Institut ter številni ugledni domači in tuji predavatelji.

 

Iztok Altbauer, direktor SSNZ, je ob napovedi konference ENSPA dejal:

 

»Največji mednarodni zdraviliški dogodek ob 60. obletnici Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je izjemna priložnost za mreženje, spoznavanje, učenje in povezovanje. To nas navdaja s ponosom, da smo del iste globalne družine, ki si prizadeva za krepitev zdravja, dobrega počutja in čuječnosti po vsem svetu«.

 

Izjava Maje Pak, direktorice Slovenske turistične organizacije:

 

»Častitljiv jubilej 60 let Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je priložnost za izpostavitev velikega pomena slovenskih naravnih zdravilišč pri razvoju in promociji Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave 5-zvezdične destinacije. Zdravilišča so bila, so in bodo tudi v prihodnje eden ključnih partnerjev STO. To partnerstvo je na dodanem pomenu pridobilo v zadnjih dveh letih, ko smo skupaj na številnih dogodkih in z vsemi ključnimi orodji Slovenijo predstavljali kot deželo zdravih voda. Veselim se nadaljnjega odličnega sodelovanja pri uvrščanju Slovenije in slovenskih naravnih zdravilišč v sam vrh najbolj prepoznavnih in zaželenih destinacij ter turističnih ponudnikov.»

 

 

Program in več informacij o konferenci najdete: www.en-spa.eu

 

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.                              

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

15. 11. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja