Turizem

Slovenija gosti Evropsko konferenco naravnih zdravilišč in wellnessa – ENSPA

 

Ljubljana, 14. novembra 2017 – Slovenija bo v tem tednu središče zdraviliškega sveta. V Zdravilišču Radenci se bo 16. novembra namreč odvijala konferenca ENSPA – European Natural Spas and Wellness Conference.

Izjemni predavatelji vodilnih svetovnih institucij s področja zdraviliškega zdravljenja, balneologije, termalizma, rehabilitacije in wellnessa bodo delili znanja s slovenskimi strokovnjaki.

Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), pobudnik in organizator konference, ki združuje 15 slovenskih naravnih zdravilišč, s tem mednarodnim dogodkom obeležuje svojo 60. obletnico delovanja in prisotnosti med najboljšimi evropskimi ponudniki zdraviliških storitev.

Konferenca ENSPA, pod pokroviteljstvom Ministrstva Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo ter v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo, v Zdravilišču Radenci gosti vrhunske strokovnjake, izjemne zdravnike in predstavnike vodilnih mednarodnih organizacij na področju termalizma, balneologije in wellnessa.Udeleženci konference bodo seznanjeni znedavnimi raziskavami na področju hidroterapije in zdraviliškega zdravljenja, s primeri najboljših praks iz Slovenije, Nemčije, Hrvaške in Madžarske, hkrati pa bodo skupaj poiskali odgovore na vprašanje, kako preoblikovati srednjo in vzhodno Evropo v prestižno wellness destinacijo. Na konferenci s strokovnimi prispevki sodelujejo predstavniki najpomembnejših svetovnih in evropskih institucij, kot so FEMTEC – The World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy, ESPA – European Spas Association, ISMH – International Society of Medical Hydrology and Climatology, OMTh – Organisation Mondiale du Thermalisme, GWI – Global Wellness Institut ter številni ugledni domači in tuji predavatelji.

Iztok Altbauer, direktor SSNZ, je ob napovedi konference ENSPA dejal:

“Največji mednarodni zdraviliški dogodek ob 60. obletnici Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je izjemna priložnost za mreženje, spoznavanje, učenje in povezovanje. To nas navdaja s ponosom, da smo del iste globalne družine, ki si prizadeva za krepitev zdravja, dobrega počutja in čuječnosti po vsem svetu”.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, paje ob tem dodala:

“Častitljiv jubilej 60 let Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je priložnost za izpostavitev velikega pomena slovenskih naravnih zdravilišč pri razvoju in promociji Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave 5-zvezdične destinacije. Zdravilišča so bila, so in bodo tudi v prihodnje eden ključnih partnerjev STO. To partnerstvo je na dodanem pomenu pridobilo v zadnjih dveh letih, ko smo skupaj na številnih dogodkih in z vsemi ključnimi orodji Slovenijo predstavljali kot deželo zdravih voda. Veselim se nadaljnjega odličnega sodelovanja pri uvrščanju Slovenije in slovenskih naravnih zdravilišč v sam vrh najbolj prepoznavnih in zaželenih destinacij ter turističnih ponudnikov”.

Program in več informacij o konferenci najdete: www.en-spa.eu

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

mag. Livija Kovač Kostantinovič

Vodja korporativnega PR

Ljubljana, Slovenija

T:+386 (0)1 589 85 65

Dimičeva ulica 13

SI-1000 E:livija.kovac@slovenia.info

W:www.slovenia.info

15. 11. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja