Šport

Novi Upravni odbor Športne zveze Maribor na prvi seji začrtal projekte za 2018.

 

 

V torek, 28. novembra, 2017, se je na prvi seji UO sestala nova ekipa Športne zveze Maribor, s predsednikom Tomažem Barado na čelu. UO je v okviru dnevnega reda seje izvolil še dva člana in potrdil izvedbo šest projektov v letu 2018.

 

Poleg začetnih protokolov (konstituiranje upravnega odbora, pregled primopredaje) je UO na seji izvolil še dva člana: predsednika Strokovnega sveta ŠZM in predsednika Komisije za šport otrok in mladine ŠZM. Na mesto predsednika Strokovnega sveta je bil izvoljen Silvester Lipošek, mesto predsednice Komisije za šport otrok in mladine pa je pripadlo Darji Škrilec.

Pomembna točka dnevnega reda je bila tudi potrditev projektov, ki jih bo Športna zveza izvedla v 2018. Šest dogodkov bo sovpadlo s projektom Evropsko mesto športa, katerega naziv bo Maribor nosil v 2018. Otvoritev slednjega se bo zgodila 24. januarja, ko bo v Maribor prispela olimpijska bakla, katere nosilci bodo poleg župana tudi mariborski olimpijci. Olimpijska bakla je hkrati prvi od šestih dogodkov, ki si jih je za 2018 zadala ŠZM. Že teden kasneje, 30. januarja, ŠZM pripravlja gala prireditev Izbor športnika Maribora. V februarju bo sledil Zimski športni vikend, ki ga bo ŠZM izvedla v sodelovanju z ostalimi partnerji, Športni vikend Maribora pa bo (v prenovljeni obliki) izveden prvi vikend v juniju. Mariborski mestni tek in Festival mariborskega športa bosta izpeljana jeseni 2018.

Pomemben korak k dobri vzpostavitvi odnosov med ključnimi deležniki v mariborskem športu je bil tudi podpis sporazuma o sodelovanju na področju športa s katerim Športna zveza Maribor in Urad za šport izražata pripravljenost in voljo, da z vzajemnim sodelovanjem omogočita kvaliteten razvoj športa, boljšo dostopnost do športnih dejavnosti, večjo promocijo športa in njegovih pozitivnih učinkov v Mestni občini Maribor. Podpisnika sporazuma sta Gregor Žmak kot vodja Urada za šport in Tomaža Barada kot predsednik Športne zveze Maribor.

Predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada, po prvi seji: »Izzivi niso majhni. V 2018 bo Maribor nosil naziv Evropsko mesto športa, kar s seboj zagotovo prinese visoka pričakovanja. Prvi v seriji dogodkov za leto 2018 se bo zgodil že 24. januarja, ko bo v Mariboru zagorel olimpijski ogenj. In to bo zagotovo odličen uvod v 2018, ki bo priložnost, da dokažemo, da si Maribor zasluži naziv »športno mesto. Tudi v evropskem merilu«.

Športna zveza Maribor

Ulica Vita Kraigherja 8

SI-2000 Maribor

Tel: 02/2300-480

www.szm.siinfo@szm.si

30. 11. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja