Gospodarstvo

SKUPINA GEFCO URADNO NAPOVEDUJE ODPRTJE PODRUŽNICE V GRČIJI

 


Courbevoie, 4. december 2017 – Skupina GEFCO, globalni akter na področju industrijske logistike in vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike, je v začetku tega meseca uradno objavila ustanovitev podružnice v Grčiji, ki bo na ta trg prinesla priznano znanje s področja logističnih rešitev, oblikovanih za podporo proizvajalcem.


“Smo podjetje z enkratnim ekspertnim znanjem v upravljanju in optimizaciji kompleksnih nabavnih verig. Veseli nas, da bomo lahko našim grškim strankam ponudili naše znanje s področja integrirane logistike, kakor tudi našo sposobnost za doseganje kratko in dolgoročnih ciljev v smislu ekonomske učinkovitosti, nivoja storitev in kakovosti podpore,” je povedal Luc Nadal, predsednik upravnega odbora Skupine GEFCO.

Odpiranje možnosti na grškem trgu


Z odprtjem podružnice v Grčiji, ki ima v regiji dinamični potencial, GEFCO utrjuje svojo prisotnost v jugovzhodni Evropi, kjer je bila Skupina prisotna že v preteklosti. Država ponuja idealno lokacijo med vzhodno Evropo in Balkanom. Grčija se ponaša z mnogimi konkurenčnimi prednostmi, zato je idealno mesto za velikega logističnega akterja. • Grčija je država, ki ima v lasti največ ladij. Danes kontrolira 18 % svetovne flote. • Luki v Pireju in Solunu sta med regionalnimi prehodi v jugovzhodno in centralno Evropo. • Grčija je sprožila in sodeluje v mnogih programih, ki stremijo k obnovi, širitvi in posodobitvi njene infrastrukture. • Grška industrijska proizvodnja v zadnjih letih izkazuje stalno rast. Pri tem prednjačijo podjetja iz prehrambenega, tobačnega, tekstilnega, farmacevtskega, kemičnega, rudarskega, naftnega in kovinskega sektorja. “GEFCO želi okrepiti svojo konkurenčnost in prisotnost na grškem trgu in pričakuje, da bo v letu 2017 skoraj podvojila svoj promet. Svoje dolgoletne logistične izkušnje želimo prenesti na lokalna podjetja in tako prispevati k rasti in razvoju države,” je povedal Fabien Gauchet, glavni direktor družbe GEFCO Grčija.

Enkratno strokovno znanje družbe GEFCO za stranke v regiji

V 68-ih letih delovanja je Skupina GEFCO za svoje stranke razvila obsežna strokovna znanja s področja upravljanja njihovih kompleksnih nabavnih verig. Družba GEFCO izhaja iz logistike za avtomobilsko industrijo, ki je iz vidika logistike ena najzahtevnejših industrij. Svoje izkušnje in stalno rastoče znanje namenja svojim strankam iz različnih sektorjev industrije, kot so proizvodnja avtomobilov, energetika, elektronika, modne potrošniške dobrine, farmacija in kmetijstvo. Izkušnje Skupine GEFCO segajo od temeljnih transportnih storitev – cestnih, železniških, zračnih in pomorskih – do kompleksnih multimodalnih rešitev “od vrat do vrat”, ki vključujejo skladiščenje, špedicijo in storitve z embalažo za ponovno uporabo. Akumulirano znanje njenih operativnih skupin omogoča Skupini GEFCO, da za svoje stranke organizira celovite med kontinentalne pretoke “od vrat do vrat”. Inženirske skupine Skupine GEFCO nenehno analizirajo pretoke in obstoječe logistične rešitve svojih strank in iščejo priložnosti za optimizacijo. Na ta način se razvijajo skupaj z razvojem svojih strank. Družba GEFCO Grčija nudi celoten obseg storitev Skupine GEFCO. Podružnica že izvaja rešitve cestnega transporta za različne stranke in bo razvila nove rešitve, kot so prevozi s kontrolirano temperaturo za prehrambeni in farmacevtski sektor, oba v Grčiji dobro razvita.

SKUPINA GEFCO


GEFCO v sodelovanju s proizvajalci ponuja oblikovanje in izvedbo logističnih shem, ki so vir dodane vrednosti in krepijo njihovo konkurenčnost. Učinkovitost, ki jo GEFCO daje svojim kupcem, temelji na izkušnjah, ki si jih je družba pridobila v zadnjih 65 letih, še posebej na področju avtomobilske industrije, ki je eno najbolj kompleksnih in zahtevnih sektorjev. S prisotnostjo v 150 državah je GEFCO ena od 10 največjih evropskih skupin. V letu 2016 je dosegla promet v višini 4,2 milijarde € in zaposluje preko 12.000 ljudi. GEFCO posluje na petih celinah in ima v svetu preko 300 poslovnih lokacij. Spletišče: www.gefco.net Twitter: @GEFCO_Group

STIKI ZA MEDIJE


Tomaž Mihelin Ritlop SPEM za GEFCO

T.: 02 228 44 34;

M.: 041 737 087;

tomaz.ritlop@spem.si

mag. Vasja KOŠUTA

Sales and marketing manager

T.: 05 66 38 781;

M: 051 62 14 04

vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian GEFCO, M&C Coordinator Central Europe – Balkans – Middle East

T.: +40 (21) 300 88 86;

M.: +40 (0)745 51 90 17;

E.: olena.slobodyan@gefco.net

4. 12. 2017

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja