Kultura

Jutri ob 20. uri: Bralna uprizoritev novega romana Aleša Štegra “Neverend”

Njegova eleganca ni v tem, da bi se zaustavljal v virtuoznem trenutku,temveč v tem, da ga osmuka, ko se (ta) zgodi.

Zapis o pisanju Aleša Štegra na portalu ameriške literarne organizacijeRain Taxi, ki se posveča odkrivanju visokokakovostne literature z izjemno estetsko vrednostjo

Jutri, 12. 1., ob 20. uri, vas vabimo v Klub Cankarjevega doma na bralno uprizoritev novega romana Aleša ŠtegraNeverend. Besedilo bosta interpretirala igralcaRadko Polič – RacinBarbara Ribnikarob glasbeni spremljaviNina de Glerie. Po dogodku se bomo posladkali z bananami, pomembnim ”junakinjami” Štegrove nove knjige, in se opajali z iluzijo z okusom po Aperol Spritzu, da januarska mrakoba ne obstaja.

Aleš Šteger(1973) je pisatelj, pesnik in esejist. Je prejemnik številnih slovenskih in mednarodnih nagrad, akademik in (še vedno) strasten popotnik. V zadnjih letih so izšli: njegov romanOdpusti(2014), pesniška zbirkaNad nebom pod zemljo(2015), mladinsko prozno deloKurent(2015), obenem pa od 2012 naprej tudi več knjig njegovega pisateljskega projektaNa kraju zapisano. Lani je postal redni član Nemške akademije za jezik in pesništvo.

RomanNeverendse dogaja v napetih časih. Zaradi trgovinskih vojn Evropske unije s preostalim svetom na trgovskih policah zmanjkuje banan. V Sloveniji so volitve pred vrati. Mlada pisateljica, glavna protagonistka romana, se sooča z avtorsko, ljubezensko in identitetno krizo. Ko sprejme honorarno službo vodenja delavnic kreativnega pisanja v zaporu, še ne ve, da jo bo ta izkušnja popeljala na sled razkrivanja družinskih skrivnosti, ki segajo v čas vojn na Balkanu, in hkrati v radikalno preizkušanje meja osebne svobode. V Ljubljani medtem vlada kaotično stanje shodov za in protestov proti, ekstremizem vseh vrst narašča, politično napenjanje mišic pa je vse bolj brezsramno. Mlada pisateljica vedno hitreje drsi v razpoko, v katero izginja vedno večje število tistih, ki se takšnih iger ne znajo, ne zmorejo ali nočejo igrati.Če bi morala voliti, bi volila polarno zimo in ledenike, ki se nikoli ne stalijo, pravi.

Drage novinarke in novinarji, na dogodku bodo na voljorecenzijski izvodi.

Vstop je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma.

Vabljeni k branju novega romana in k obisku dogodka!

Ada Cajnko

Beletrina Academic Press

Kersnikova 4, 1000 Ljubljana

Tel.: +3861/ 200 37 17

GSM:+386 41952 142

ada.cajnko@zalozba.org

www.beletrina.si

11. 1. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja