Splošno

Samsung pametni televizorji prvi v industriji certificirani za izboljšano varnost

Varnost Samsung pametnih televizorjev je optimizirana s Samsung Knox tehnologijo, ki se ponaša s certifikatoma o izpolnjevanju splošnih in plačilnih industrijskih varnostnih kriterijev

Las Vegas, ZDA – 10. januar 2018 – Samsung Electronics je predstavil varnostno rešitev za pametne televizorje, Samsung Knox tehnologijo, ki je bila priznana tudi s strani globalnih certifikacijskih inštitutov. Samsung pametni televizorji so prvi televizorji v industriji, ki so prejeli certifikat za izpolnjevanje splošnih kriterijev (angl. Common Criteria cerification) in certifikat za izpolnjevanje industrijskih varnostnih kriterijev (angl. Payment Card Industry Data Security Standard – PCI DSS).

“Družbi Samsung je pri razvoju tehnologij za pametne televizorje varnost na prvem mestu,” je povedal Jonghee Han, predsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics. “Zavezani smo k zagotavljanju najzanesljivejših varnostnih rešitev za naše uporabnike.”

Samsung Knox tehnologija za televizorje s svojo varnostno arhitekturo izvaja varnostne funkcije po celotni televizijski platformi. Tehnologija je vgrajena v vse letošnje Samsung pametne televizorje in tako zagotavlja okrepljeno varnost za izjemno uporabniško izkušnjo. Sistem zazna in odstrani zlonamerne programe, ki lahko ukradejo pomembne podatke iz drugih aplikacij. Samsung je z izboljšano varnostjo postal prvi v industriji, ki je prejel certifikat o izpolnjevanju splošnih kriterijev (angl. Common Criteria certification), mednarodno priznan certifikat za računalniško varnost, ki se izvaja za vladne organizacije.

Samsung storitev za plačevanje je prejela certifikat za izpolnjevanje industrijskih varnostnih kriterijev (angl. Payment Card Industry Data Security Standard – PCI DSS) s strani družbe UL na dogodku CES 2018, kar predstavlja velik korak za celotno industrijo. Samsung je za storitev T-Commerce, ki omogoča neposredno nakupovanje prek televizorjev, okrepil varnostne funkcije pametnih televizorjev. PCI DSS je mednarodni standard varnosti podatkov, ki so ga za vse družbe, ki obdelujejo, shranjujejo ali prenašajo podatke o kreditnih karticah, sprejele družbe American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard in Visa Inc.

Samsung pametni televizorji imajo, poleg Samsung Knox varnostne tehnologije, naloženo tudi še dodatno varnostno aplikacijo za televizorje, imenovano McAfee Security, ki jo je predstavila družba McAfee v aprilu 2017. Ta varnostna aplikacija zagotavlja dodatno zaščito za Samsung pametne televizorje. Družba McAfee je ena vodilnih svetovnih neodvisnih družb za kibernetsko varnost in ponuja svoje varnostne storitve v 32 jezikih. Samsung pametni televizorji so prvi televizorji z dodatno varnostno programsko opremo, ki je bila razvita posebej za televizorje.

Za več informacij obiščite www.samsung.com.

###

 

O družbi UL

UL z uporabo znanosti spodbuja varne življenjske in delovne pogoje za ljudi povsod po svetu ter rešuje varnostne in trajnostne izzive. Znak UL predstavlja zaupanje, ki omogoča varno sprejemanje novih inovativnih izdelkov in tehnologij. Za več informacij obiščite www.ul.com.

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

11. 1. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja