Splošno

GEFCO OBJAVIL PREVZEM PODJETJA GLT, KLJUČNEGA AKTERJA NA RELACIJI EVROPA – MAROKO

Courbevoie, 11. januar 2018 – Skupina GEFCO, globalni akter na področju industrijske logistike in vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike, je danes objavil prevzem španskega podjetja GLT, specializiranega za prevoze na relaciji Evropa – Maroko. Za GEFCO ima ta prevzem velik strateški pomen, saj povečuje prisotnost družbe v regiji v času, ko obseg trgovanja na področju avtomobilizma ter mode in modnih dodatkov med Evropo in Marokom hitro raste. Sporazum med družbama GLT in GEFCO morajo potrditi še ustrezni regulatorni organi.

GLT, prepoznan specialist in vodilno podjetje na področju prehoda Gibraltarske ožine
Možnosti združenja družb GEFCO in GLT so obetavne. Špansko podjetje si je v preko dveh desetletjih delovanja na trgu ustvarilo velik poslovni ugled. Leta 1998 ustanovljeno podjetje GLT je poznano kot specialist za izmenjavo logističnih pretokov blaga preko Gibraltarske ožine. GLT je razvil močna partnerstva s svojimi strankami na področju avtomobilizma in mode. Podjetje je vodilni operater na prehodu med lukama Algeciras in Tanger ter s svojimi 75 tovornimi vozili in 380 prikolicami zagotavlja preko 16.000 prehodov letno. Ponuja zelo učinkovito operativno organizacijo in poslovni model z eno samo upravo za celotno verigo, ki se nahaja v Oiartzunu (španska Baskija, v bližini Iruna), in dvema lokalnima centroma za odpremo in hitro vzdrževanje v Tangerju in Algecirasu.

Potreba po logistični podpori v hitro rastočem gospodarstvu
GEFCO je skozi mnoga leta delovanja razvil veliko posebnih znanj na področju upravljanja povezav med Evropo in državami Magreba. Prevzem družbe GLT bo družbi GEFCO omogočilo krepitev njenega položaja in posebnih znanj v regiji ob hkratni konsolidaciji in širitvi portfelja strank, še posebej na področjih avtomobilizma ter modnih oblačil in dodatkov.

“Maroko, s hitro rastočo in dinamično industrijo, ponuja našemu podjetju odlične možnosti,” je povedal g. Luc Nadal, predsednik Upravnega odbora skupine GEFCO. “Nekatere od naših največjih strank s področja avtomobilske, aeronavtične, industrije in trgovine na drobno že zdaj veliko vlagajo vto državo, s ciljem povečanja njihovih proizvodnih kapacitet. S tem ustvarjajo potrebo po logistični podpori in zanesljivih rešitvah. S kapitalizacijo znanja družbe GLT bomo v najboljšem položaju, da izkoristimo priložnosti, ki jih nudijo te hitro rastoče veje gospodarstva.”
Z usklajevanjem poslovnih mrež, posebnih znanj in strank bo omogočena operativna in komercialna združitev družb GLT in GEFCO. Skupine v obeh podjetjih delijo enako kulturo operativne odličnosti in zanesljivosti, kar obeta hiter uspeh projekta.

Ciljni načrt prevzema meri na dobičkonosno rast
Komplementarnost med družbama GLT in GEFCO v smislu posebnih znanj, mreže geografske pokritosti in portfelja klientov bo ustvarila vrednost za vse deležnike – stranke, partnerje, dobavitelje in zaposlene.

“Navdušeni smo nad povezavo z družbo GEFCO, globalnim akterjem logistike z mednarodno mrežo in uveljavljenimi ekspertnimi znanji”, je izjavila ga. Cristina Orbea, glavna direktorica družbe GLT. “Prepričani smo, da bo kombinacija naših znanj in izkušenj strankam obeh podjetij zagotavljala boljšo storitev in ustvarila pogoje za prihodnjo rast našega poslovanja”.

Družba GLT bo, kot specializirana poslovna enota za prehod Evropa – Maroko, v polni lasti GEFCO Španija, ki bo z njo tudi upravljala. Španska podružnica družbe GEFCO ima več kot 30 let izkušenj z logistiko na najvišjem nivoju. Zaposluje 700 ljudi in posluje s 5.000 industrijskimi strankami. Skupina GLT bo v svojih obstoječih prostorih še naprej predana ohranitvi visokega nivoja storitev, zanesljivosti in varnosti za vse svoje stranke ter zagotavljanju razvoja.

“GLT je strateški dodatek naši mreži in zmožnostim. Po uspešni pripojitvi družbe IJS leta 2015 tudi prevzem družbe GLT dokazuje našo sposobnost, da skozi izbrane pripojitve pospešimo dobičkonosen razvoj družbe GEFCO,” je dodal g. Luc Nadal, predsednik Upravnega odbora Skupine GEFCO.
Sklenjeni posel bo izveden po zaključku običajnih regulatornih formalnosti pri ustreznih oblasteh.

O DRUŽBI GLT
• Datum ustanovitve: 1998
• Število zaposlencev: 229
• Ustanovitelj: Pierre in Christine Dartiguelongue ter Mikel Orbea
• Sedež: Oiartzun
• Pisarne: Madrid, Algeciras, Tanger, Lizbona
• Glavne države poslovanja: Španija, Maroko, Portugalska, Francija, Nemčija, Belgija, Združeno kraljestvo
• Promet: 35 milijonov EUR (ocena 2017)
• Ključni sektorji: avtomobili, modni izdelki

SKUPINA GEFCO
GEFCO v sodelovanju s proizvajalci ponuja oblikovanje in izvedbo logističnih shem, ki so vir dodane vrednosti in krepijo njihovo konkurenčnost. Učinkovitost, ki jo GEFCO daje svojim kupcem, temelji na izkušnjah, ki si jih je družba pridobila v zadnjih 65 letih, še posebej na področju avtomobilske industrije, ki je eden najbolj kompleksnih in zahtevnih sektorjev. S prisotnostjo v 150 državah je GEFCO ena od 10 največjih logističnih evropskih skupin. V letu 2016 je dosegla promet v višini 4,2 milijarde € in zaposluje preko 12.000 ljudi. GEFCO posluje na petih celinah in ima v svetu preko 300 poslovnih lokacij.

Spletišče: www.gefco.net
Twitter: @GEFCO_Group

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop
SPEM za GEFCO
T.: 02 228 44 34; M.: 041 737 087; tomaz.ritlop@spem.si

mag. Vasja KOŠUTA
Sales and marketing manager
T.: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04 – vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian
GEFCO, M&C Coordinator Central Europe – Balkans – Middle East
T.: +40 (21) 300 88 86; M.: +40 (0)745 51 90 17; E.: olena.slobodyan@gefco.net

12. 1. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja