Gospodarstvo

GEFCO ODPIRA V ZK NOVO SKLADIŠČE, NAMENJENO ŽIVLJENJSKIM ZNANOSTIM IN ZDRAVSTVU

London Heathrow, Združeno kraljestvo, 22. januarja 2018 – Skupina GEFCO, globalni akter na področju industrijske logistike in vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike, je odprlo svoje tretje klimatizirano skladišče, namenjeno življenjskim znanostim in zdravstvu. Objekt se nahaja v neposredni bližini letališča London Heathrow, ZK. Ta lokacija dopolnjuje špedicijski skladišči družbe GEFCO v nemškem Frankfurtu in holandskem Amsterdamu.

Novo skladišče po najvišjih standardih za špedicijo farmacevtskih pošiljk

Z odprtjem tega novega objekta s površino 1.400 m2 družba GEFCO krepi špedicijsko poslovno dejavnost in širi svoja ekspertna znanja v sektorju življenjskih znanosti in zdravstva. Objekt je načrtovan za doseganje najvišjih standardov pri špediciji farmacevtskih izdelkov in vključuje področja z različnimi temperaturami, od sobne temperature (15ºC do 25ºC) do hlajene temperature (2ºC do 8ºC) in do zamrzovalnika (-15°C do -22°C).

“Z dovoljenjem za trgovanje na debelo smo sposobni diferenciacije naših storitev, kar našim strankam dokazuje, da poslujemo skladno z istimi standardi, kot veljajo za njih,” je povedala Josette Wells, direktorica za kakovost špedicije in skladnost družbe GEFCO. Dovoljenje za trgovanje na debelo omogoča, da se v okviru dejavnosti logističnih in transportnih storitev v skladišču nudi shranjevanje humanih in veterinarskih zdravil kot tudi medicinskih pripomočkov.

Objekt zagotavlja tudi visok nivo varnosti, vključno s stalnimi 24/7 pregledi letalskih tovorov z rentgenskim aparatom. Novi center je skladen z *GDP – Good Distribution Practice (praksa dobre distribucije) in certificiran po ISO 9001:2015.

GEFCO nadaljuje z vlaganji v življenjske znanosti in zdravstvo

Kot ekspert za logistiko življenjskih znanosti in zdravstva, špedicija GEFCO ponuja storitve celotne skladne rešitve “od vrat do vrat”, klimatizirane prevoze, integrirano in multimodalno logistiko.

“Trg logistike življenjskih znanosti in zdravstva se spreminja in je vse bolj kompleksen. S povečanjem obsega temperaturno občutljivih izdelkov, kakor tudi z novimi predpisi, ki urejajo njihov transport, se morajo podjetja bolj osredotočiti na nadzor in varnost,” je izjavil Anthony Gunn, izvršni podpredsednik poslovne linije GEFCO špedicija. “Skupina GEFCO ima močno tradicijo v sektorju življenjskih znanosti in zdravstva. Odprtje tega novega objekta v Združenem kraljestvu odraža njeno nenehno vlaganje v ta sektor.”

GDP* Good Distribution Practice (praksa dobre distribucije) je tisti del zagotavljanja kakovosti, ki skrbi za to, da so izdelki strogo skladiščeni, transportirani in obravnavani pod ustreznimi pogoji.

Industrijski specialisti družbe GEFCO razvijajo in, z vlaganji v tehnološke inovacije, podpirajo skladne integrirane logistične rešitve po meri strank, ki izpolnjujejo zahtevne potrebe industrije življenjskih znanosti in zdravstva. Zavezanost in aktiven pristop sta podjetju omogočila, da je postalo logistični partner vrste strank v sektorju življenjskih znanosti in zdravstva.

SKUPINA GEFCO

GEFCO v sodelovanju s proizvajalci ponuja oblikovanje in izvedbo logističnih shem, ki so vir dodane vrednosti in krepijo njihovo konkurenčnost. Učinkovitost, ki jo GEFCO daje svojim kupcem, temelji na izkušnjah, ki si jih je družba pridobila v zadnjih 65 letih, še posebej na področju avtomobilske industrije, ki je eden najbolj kompleksnih in zahtevnih sektorjev. S prisotnostjo v 150 državah je GEFCO ena od 10 največjih evropskih logističnih skupin. V letu 2016 je dosegla promet v višini 4,2 milijarde € in zaposluje preko 12.000 ljudi. GEFCO posluje na petih celinah in ima v svetu preko 300 poslovnih lokacij.

Spletišče: www.gefco.net

Twitter: @GEFCO_Group

www.gefco.net

@GEFCO_Group

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop

SPEM za GEFCO

T.: 02 228 44 34; M.: 041 737 087; tomaz.ritlop@spem.si

mag. Vasja KOŠUTA

Sales and marketing manager

T.: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04 – vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian

GEFCO, M&C Coordinator Central Europe – Balkans – Middle East

T.: +40 (21) 300 88 86; M.: +40 (0)745 51 90 17; E.: olena.slobodyan@gefco.net

23. 1. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja