Družabno, Šport

Prihaja največja fitnes konvencija EUROFIT® FEST

Že tradicionalni športno – rekreativni in dobrodelni dogodek EUROFIT® FEST bo 3. in 4. marca 2018 že tretjič odprl svoja vrata v Športni dvorani Medvode. Več kot 1000 udeležencev se bo v dveh dneh lahko udeležilo več kot 50 vadb, delavnic, predavanj in tekmovanj. Glavni namen največje fitnes konvencije v severovzhodnem delu Evrope je spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti. Namreč gibanje je privilegij, česar se marsikdo sploh ne zaveda.

(Maribor, 5.2.2018)

Letošnji EUROFIT® FEST zagotavlja dinamično dogajanje. Na več prizoriščih športne dvorane v Medvodah se bo zvrstilo več kot 40 strokovnjakov vadb iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije, Grčije, Argentine, Brazilije in Španije. Več kot tisoč udeležencem bodo ponudili nova znanja s področja fitnesa, wellnessa, funkcionalne vadbe, plesa, aerobike, stepa, pilatesa in joge ter pričarali zabavno, energično in gibanja polno izkušnjo.

»Z dogodkom želimo med drugim poudariti, da je gibanje neprecenljiv privilegij, ki se ga večina sploh ne zaveda. Na konvenciji bomo v dveh dneh gibanje združili z novim znanjem, zabavo in dobrodelnostjo. Na voljo bo obilica raznolikih vadb, novo znanje, novi trendi, raznovrstna predavanja, delavnice, ples in atraktivna tekmovanja. Dogodek je namenjen posameznikov vseh generacij,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® Festa.

DVA DNI, VEČ KOT 50 PRILOŽNOSTI ZA GIBANJE

Raznolik in pester program ponuja več kot 50 vadb, delavnic in predavanj kot na primer: Argentina step, step, fusion hit, joga, bootcamp master, house dance, dance aerobic, aeromix, pilates, cardio concept, motown era dance experience, zumba dance, ideasfitness, piloxing, GLP academy, nirvana fitness ipd. Udeležence bodo dodobra razmigali priznani domači in tuji strokovnjaki, med njimi Nina Stojadinović, Ivana Butković, Urška Bukovnik, Goran Sajko, G. G. Vega, George Xiros, Christine Stiessel, Gil Lopes in Hena Kim.

TEKMOVANJA ZA POSAMEZNIKE IN SKUPINE

Na EUROFIT® Festu bodo posameznikom in skupinam na voljo tri tekmovanja. Pod okriljem evropske fitnes šole EUROEDUCATION bo že tretje leto zapored potekalo evropsko tekmovanje za inštruktorja leta »Newcomer contest 2018«. Namenjeno je vsem inštruktorjem vadbe, vaditeljem, trenerjem skupinskih vadb, dance aerobike, stepa, hi/lo in ostale vadbe, ki želijo svojo strast in predanost do vadbe predstaviti množici in se potegovati za naziv »najboljši inštruktor leta«.

»Show group performance« je športno-rekreativno obarvano tekmovanje namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim skupinam. S svojo predstavitvijo v okviru fitnes konvencije lahko doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi.

Letošnja novost je finalno tekmovanje BODIFIT® Atlet. Prvo polfinalno tekmovanje je 22. novembra lani potekalo v treh največjih športnih centrih BODIFIT®, novo polfinale in finale pa se bo zgodilo prav v Medvodah. Namenjeno je vsem članicam in članom ter vsem ostalim aktivnim rekreativcem, ki želijo preveriti, koliko sadov obrodijo njihova vadba in treningi. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja.

GIBANJE ZA DOBER NAMEN

EUROFIT® FEST nosi izrazito dobrodelno noto. V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja se organizatorji dogodka povezujejo z lokalno skupnostjo. Finančna sredstva, zbrana v okviru dogodka, organizator nameni gibalno oviranim, da imajo ti lažji in lepši vsak dan.

V letu 2017 je bila finančne podpore deležna deklica Anja iz Medvod, ki trpi za spastično tetraparezo. »Letos bomo s skupnimi močmi pomagali Dejanu iz okolice Medvod, ki ga je prezgodnje rojstvo z 28-tedni zaznamovalo za celo življenje. Diagnoza 23-letnega fanta je huda gibalna oviranost (cerebralna paraliza), zaradi katere potrebuje stalno pomoč, skrb, nego s strani staršev, zdravniškega osebja, učiteljev, delovnih terapevtov in fizioterapevtov. Skupaj bomo pomagali Dejanu, da bodo njegovi vsakdanji izzivi vsaj malo lažji,« je za konec povedal Geršak.

Ne zamudite pomladnega rekreativnega spektakla! Vabljeni 3. in 4. marca 2018 v Športno dvorano Medvode.

***

FOTOGRAFIJE (arhiv EUROFITFEST)

Fotografija 1: Z vadbo Fusion PILATES, ki jo je v letu 2017 vodil mednarodno priznan prezenter in fitnes trener Marko Geršak, smo medvoško dvorano napolnili do zadnjega kotička.

Fotografija 2: Na EUROFIT® Festu bodo posameznikom in skupinam na voljo tri tekmovanja.

Fotografija 3: V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja bo EUROFIT® FEST že tradicionalno dobrodelno obarvan, tokrat bomo pomagali gibalno oviranemu Dejanu Bukovcu.

Več fotografij je na voljo na: http://www.eurofit.info/medijsko-sredisce/

***

DODATNE INFORMACIJE

Maja Tasič®

Mobi: 031 388 609

Mail: maja@zdravazabava.com

www: http://www.eurofit.info/

è Facebook

è Instagram

5. 2. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja