Šport

EUROFIT® FEST: gibanje za dober namen

 

Glavni namen največje fitnes konvencije v severovzhodnem delu Evrope – EUROFIT® FEST, je spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti. Z zavedanjem, da je marsikdo za privilegij gibanja prikrajšan, v okviru tradicionalnega športno-rekreativnega dogodka poteka tudi dobrodelni projekt Ustvarimo trenutek gibanja. Zbrana finančna sredstva organizator nameni gibalno oviranim, da imajo ti lažji in lepši vsak dan.

(Maribor, 21.2.2018)

“Gibanje je privilegij, ki ni vsakomur samoumeven,” pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® Festa, ter dodaja: “Prav takšnim želimo pomagati, zato bomo v okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja zbirali finančna sredstva, ki jih bomo letos v celoti namenili Dejanu.”

Dejan Bukovec je 23-letnik iz okolice Medvod, ki ga je prezgodnje rojstvo z 28-tedni zaznamovalo za celo življenje. Njegova diagnoza je huda gibalna oviranost, cerebralna paraliza, zaradi katere potrebuje stalno pomoč, skrb, nego staršev, zdravniškega osebja, učiteljev, delovnih terapevtov in fizioterapevtov.

Organizator tradicionalno športno – rekreativnega in dobrodelnega dogodka EUROFIT® FEST donacije za Dejana zbira na vseh 7 BODIFIT fitnes centrih po Sloveniji, donacije lahko posamezniki in podjetja nakažejo tudi na BODIFIT dobrodelni TRR: SI56 0451 5000 2471 197. “Verjamem, da lahko skupaj pomagajmo Dejanu, da bodo njegovi vsakdanji izzivi vsaj malo lažji,” ob tem pravi Geršak.

Ustvarimo trenutek gibanja je dobrodelni projekt, ki ga pri BODIFIT®-u izvajajo že od leta 2015, ko so praznovali 15. obletnico obstoja. Do zdaj so izpeljali že 5 dobrodelnih akcij in zbrali že okoli 40.000 evrov.

***

Sicer pa letošnji EUROFIT® FEST, ki bo 3. in 4. marca potekal v Športni dvorani Medvode, obljublja raznolik in pester program. Več kot 50 vadb, delavnic in predavanj kot na primer: Fusion Just Fit, Fusion Hit, Fusion Balance, Argentina Step, Step, Joga, Bootcamp Master, House Dance, Dance Aerobic, Aeromix, Pilates, Cardio Concept, Motown Era Dance Experience, Zumba Dance, Ideasfitness, Piloxing, GLP Academy, Nirvana Fitness ipd., bodo vodili strokovnjaki iz ZDA, Koreje, Brazilije, Argentine, Nemčije, Italije, Madžarske, Poljske, Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Srbije in Grčije. Več kot tisoč udeležencem bodo ponudili nova znanja s področja fitnesa, wellnessa, funkcionalne vadbe, plesa, aerobike, stepa, pilatesa in joge ter pričarali zabavno, energično in gibanja polno izkušnjo.

V dveh dneh se bodo zvrstila tudi tri tekmovanja. Pod okriljem evropske fitnes šole EUROEDUCATION bo že tretje leto zapored potekalo evropsko tekmovanje za inštruktorja leta “Newcomer contest 2018“.

Show group performance” je športno-rekreativno obarvano tekmovanje namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim skupinam. S svojo predstavitvijo v okviru fitnes konvencije lahko doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi.

Letošnja novost je finalno tekmovanje BODIFIT® Atlet, katerega finale se bo zgodilo prav v Medvodah. Namenjeno je vsem članicam in članom ter vsem ostalim aktivnim rekreativcem, ki želijo preveriti, koliko sadov obrodijo njihova vadba in treningi. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja.

Ne zamudite pomladnega rekreativnega spektakla! Vabljeni 3. in 4. marca 2018 v Športno dvorano Medvode.

***

FOTOGRAFIJE (arhiv EUROFITFEST)

Fotografija 1: V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja bo EUROFIT® FEST že tradicionalno dobrodelno obarvan, tokrat bomo pomagali gibalno oviranemu Dejanu Bukovcu.

Fotografija 2: Ne zamudite pomladnega rekreativnega spektakla EUROFIT® FEST, ki bo 3. in 4. marca v Športni dvorani Medvode.

Več fotografij je na voljo na: http://www.eurofit.info/medijsko-sredisce/

***

DODATNE INFORMACIJE

Maja Tasič®

Mobi: 031 388 609

Mail: maja@zdravazabava.com

www: http://www.eurofit.info/

è Facebook

è Instagram

22. 2. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja