Družabno

I Am All (Wo)men

 

ŠOUP ob dnevu žena o spremembi lepotnih standardov družbe

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) ob mednarodnem prazniku žensk pripravlja sklop srečanj in delavnic v podporo gibanju za spremembo standardov lepote, ki nam jo vsiljujejo modna industrija, mediji in družbena omrežja.V sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske in Primorskim svetovalnim središčem bodo izvedli sklop treh aktivnosti, in sicer srečanje z ustanoviteljicama projekta I Am All (Wo)men, delavnico sprostitvene joge ter delavnico “Kaj pravi družba, lepa ali ne?”, namen katerih je povečanje pozitivne samopodobe in samozavesti udeležencev.

Projekt @IAmAllWomen

Za projektom I Am All (Wo)men stojita dve mladi ženski, ki sta se odločili poskrbeti za spremembo miselnosti in širjenju ideologije o sprejemanju svojega videza, ki kljubujejo standardom, ki jih je vzpostavila (trenutna) družba, tako za ženske kot za moške.

Facebook dogodek:Klik

Nataša MernikinKatarina Mljač,ustanoviteljici projekta I Am All (Wo)men: “Družba bo vedno postavljala nerealne standarde. Žalostne in prestrašene ljudi je veliko lažje voditi kot samozavestne, srečne posameznike. Naš cilj je preglasiti glas družbe, oziroma ustvariti novo družbo z novim glasom. S pozitivnim, iskrenim sporočilom in realnimi standardi.”

 

Srečanje, na katerem bosta Nataša in Katarina povedali več o projektu in fotografiranju, ki deluje kot sprožilec body positivity gibanja, bo potekaloob dnevu žena, 8. marca 2018, ob 17. uri v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, Koper).

Sprostitev in vpliv družbenega konteksta na samopodobo

“Za sprostitev telesa, ki se obremenjuje ob lastni nesprejetosti, tekom projekta pripravljamo še delavnico joge ter delavnico namenjeno vaji čuječnosti ter zavedanju spremenljivosti standardov lepote skozi čas ter vpliva družbenega konteksta na doživljanje lepote,” sporočaKristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno problematiko ŠOUP in doda, da se je moč o podrobnostih delavnic, ki bosta potekali 12. in 14. marca, pozanimati na spletni strani ŠOUP.

PROGRAM:

Predstavitev I Am All (Wo)men(8.3.2018, 17.00, ŠOUP, Koper)

Sprostitev telesa = krepitev duha(12.3.2018, 18.00, dvorana za Areno Bonifika, Koper, prijave: info@uszp.si)

Kaj pravi družba, lepa ali ne?(14.3.2018, 17.00, ŠOUP, Koper)

Eleonora Jenko,

predstavnica za odnose z javnostmi ŠOUP

GSM: 041 279 783

Tel:00386 5 662 62 24

e-mail:eleonora@soup.si

www.soup.siIFacebook ŠOUP

8. 3. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja