Zdravstvo

XXVIII. srečanje pediatrov in XV. srečanje medicinskih sester v pediatriji

 

Maribor, 10. april 2018 – Klinika za pediatrijo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca, Katedro za pediatrijo Medicinske fakultete UM in Zdravniškim društvom Maribor, konec tedna organizira že XXVIII. SREČANJE PEDIATROV in XV. SREČANJE MEDICINSKIH SESTER V PEDIATRIJI. Strokovno srečanje bo potekalo v petek, 13. in soboto 14. 4. 2018, v Kongresnem centru Habakuk, Maribor.

Domači in tuji strokovnjaki bodo na strokovnem srečanju predstavili novosti na področjih pediatrične nefrologije ter pediatrične gastroenterologije, hepatologije in prehrane. Razpravljali bodo tudi o zanimivi in aktualni tematiki o vplivu gibanja na rast ter razvoj otroka in mladostnika. Pedopsihiatri bodo udeležence srečanja seznanili z novimi spoznanji o duševnem zdravju otrok in mladostnikov v Sloveniji. V okviru strokovnega srečanja pa bodo organizirali že tradicionalni delavnici – ultrazvočno in endoskopsko.

O temah, ki jih bodo obravnavali zdravniki, bodo spregovorile tudi medicinske sestre v pediatriji, katere predstavljajo nepogrešljiv in dragocen del pediatričnega tima.

MEDIJSKE IZJAVE:

Za medijske izjave bo v petek, 13. 4. 2018, ob 11. uri, v Kongresnem centru Habakuk:

· doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med. – predsednik srečanja.

Vljudno vabljeni!

Kontaktni podatki:

Center za odnose z javnostmi in marketing

Telefon: 02 321 28 13

Elektronska pošta: javnosti@ukc-mb.si

www.ukc-mb.si

10. 4. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja