Splošno, Turizem

Slovenska turistična organizacija tudi letos v partnerstvo kolesarske dirke po Sloveniji 


Ljubljana, 13. april 2018 – V ljubljanskem Mestnem muzeju je danes potekala uvodna novinarska konferenca posvečena jubilejni, 25. mednarodni kolesarski dirki Po Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) tudi v letošnjem letu v partnerskem sodelovanju pristopa k projektu pri prenosu in promociji te globalno odmevne kolesarske dirke v sodelovanju s turističnimi destinacijami. 

Celotna dirka (tudi letos bo potekala v tradicionalnem terminu od 13. do 17. junija) bo tako drugo leto neposredno prenašana tudi na televizijskih kanalih najbolj gledane evropske in svetovne športne televizijske hiše Eurosport (Eurosport 1 in Eurosport 2), kar pomeni, da bo dirko Po Sloveniji lahko ponovno spremljalo okoli 113 milijonov kolesarskih navdušencev.

Veliki odmevni športni dogodki, kot je kolesarska dirka Po Sloveniji in direkten prenos na globalni TV-mreži Eurosport, so izjemnega pomena za pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprav športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov. Slovenija je dežela svetovnih prvakov, pa tudi dežela za odlična petzvezdična aktivna doživetja turistov. Neokrnjena narava, ugodna klima, dobra infrastruktura za aktivni oddih ter strokovna znanja nas uvrščajo med vse bolj zaželene destinacije tako za izvedbo odmevnih športnih dogodkov, za priprave športnikov kot tudi za aktivni oddih turistov. Zato se je STO tudi v letošnjem letu odločila za sodelovanje pri prenosu in promociji kolesarske dirke v partnerstvu s turističnimi destinacijami.

Številne predstavnike medijev je na današnji novinarski konferenci nagovorila tudi mag. Maja Pak, direktorica STO: »Slovenska turistična organizacija bo tudi letos skupaj s partnerji izkoristila kolesarsko dirko Po Sloveniji za promocijo slovenskega turizma na TV kanalih Eurosport 1 in 2, saj gre za odlično priložnost za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije za aktiven oddih. Aktivne počitnice in športni turizem sta med ključnimi turističnimi produkti slovenskega turizma, zato verjamem, da je neposreden prenos kolesarske dirke in oglaševanje v medijih Eurosporta odlična priložnost, da se predstavimo milijonom ljubiteljev aktivnega oddiha po svetu. Vesela sem, da nam je že drugo leto uspelo v sodelovanju s partnerji realizirati zahtevni promocijski projekt. Z občinami, prek katerih poteka trasa dirke, se že dogovarjamo za izvedbo aktivnosti, potrebnih za čim boljšo predstavitev destinacij in znamenitosti. Poskrbeli pa bomo še  za dodatno promocijo dirke s projektom Kolesarski ambasadorji Slovenije (Cycling Ambassadors of Slovenia), v okviru katerega bomo povabili izbrane kolesarske navdušence s ključnih trgov, da bodo pred tekmo kolesarili po Sloveniji in prek svojih družbenih omrežij delili svoja doživetja ter vabili na ogled tekme,«

Več informacij in izjave ostalih govornikov novinarske konference so na voljo tukaj.

 

 

 

 

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

16. 4. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja