Družabno, Izobraževanje, Splošno, Turizem

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev 2018 in zaključek natečaja »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje«

 

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s čebelarskimi društvi organizira Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Slovenski čebelarji bomo letos ponovno dokazali svojo prepoznavnost in povezanost na dogodku Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev 2018. Letošnji dogodek bo povezan tudi z zaključkom natečaja »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje«, ko bodo slovenski osnovnošolci, ki so sodelovali na natečaju simbolično posvojili čebelje družine. Glede na odzive osnovnošolcev, bo le-teh več kot 1.300.

V podporo slovenskim osnovnošolcem pri zaključki natečaja »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje« in Dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev pa bo namenil tudi predsednik RS gospod Borut Pahor. Ta bo s svojo delegacijo v petek 20. aprila ob 16.00 uri obiskal Čebelarski center Slovenije. Na en čebelji panj v čebelnjaku ČD Lukovica pa bo tudi sam pritrdil panjsko končnico, ki jo bodo izdelali učenci OŠ Janka Kersnika iz Brda pri Lukovici, in tako posvojil čebeljo družino. Vabimo vas, da se nam ta dan pridružite na čebelarskem centru Slovenije ali katerikoli drugi lokaciji po Sloveniji. Gre za edinstveno priložnost, da se pobližje spoznate z delom čebelarjev in poslanstvom naših čebel.

 

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev bo v petek 20. aprila 2018, oziroma se bodo čebelarji prilagodili lokalnim praznikom in bodo odprli svoja vrata že pred oz. po uradno napovedanem datumu.

 

Dogodek bo potekal v več kot 125 čebelarskih društvih po Sloveniji.

 

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo potekali Dnevi odprtih vrat. Vljudno vabljeni!

http://www.czs.si/objave_podrobno_czs/9193

 

Lep pozdrav,

Čebelarska zveza Slovenije

Brdo pri Lukovici 8

1225 Lukovica

Tel.: 01 / 729 61 02

Mobi.: 041/ 337 854

Faks: 01 / 729 61 32

www.czs.si

17. 4. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja