Politika, Splošno

Doprinos fundacij k razvoju Slovenije

                                                                             imago_sloveniae

Spoštovani,

vabimo vas na posvet Doprinos fundacij k razvoju Slovenije, ki bo potekal v četrtek,19. aprila 2018, ob 12. uri, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Ustanove in fundacije so v razvitih družbah eden od stebrov medgeneracijskega upravljanja, prenosa vrednot, razvojno-poslovnih iniciativ in kapitala. So pogosto skupni imenovalec in ključni faktor regionalnega, državnega in splošnega razvoja.

V Sloveniji delovanje fundacij ureja Zakon o ustanovah iz leta 1995, tehnično noveliran 2005, ki je zastarel in povsem neprimeren za aktualne razmere in neprimerljiv z ureditvami, ki jih poznamo v tujini.

Ob 25. obletnici delovanja najstarejše novodobne slovenske fundacije, Ustanove dr. Antona Trstenjaka, vas vljudno vabimo na razpravo in posvet o pomenu in vlogi fundacij za razvoj Slovenije. Za uspešno nadaljnje delovanje slovenskih fundacij je treba spremeniti Zakon o ustanovah in izboljšati splošne pogoje za njihovo delovanje.

Za udeležbo na posvetu ni kotizacije.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo na posvetu potrdite še danes, 17. 4. 2018, na elektronski naslov: mateja.poljansek@ds-rs.si in pri tem navedete ime, priimek in naslov stalnega bivališča (zaradi hitrejšega postopka registracije v recepciji parlamenta).

 

Imago Sloveniae

Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije
Gornji trg 16, 1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 241 66 00

E-mail: imago@siol.net
www.imagosloveniae.net

Copyright © 2018 Imago Sloveniae, All rights reserved.

18. 4. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja