Zdravstvo

SIMPOZIJ NATEMO ZUNAJTELESNE MEMBRANSKE OKSIGENACIJE

 

 Maribor, 17. april 2018 – strokovnjaki Oddelka za kardiokirurgijo in Oddelka za internistično intenzivno medicino UKC Maribor organizirajo v petek, 20. aprila 2018, simpozij na temo ECMO (Extracorporeal Membrane Oxygenation). Srečanje domačih in tujih strokovnjakov bo potekalo v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru od 9. do 16. ure.

 

ECMO je simpozij na temo zunajtelesne membranske oksigenacije. To je metoda zdravljenja, ki jo sedaj uvajamo tudi v UKC Maribor. V Sloveniji je bila ta oblika zdravljenja doslej na voljo le bolnikom v UKC Ljubljana. Odslej pa bomo lahko tudi v Mariboru pomagali bolnikom, pri katerih je prišlo do popolne (ali delne) odpovedi srca in/ali pljuč. Gre za zelo zahtevno zdravljenje najbolj kritično bolnih pacientov, pri katerem lahko z napravo, ki popolnoma nadomesti delovanje oslabelega srca in/ali pljuč, bolnika ohranjamo pri življenju. V ta namen organiziramo simpozij, na katerem bodo sodelovali domači in tuji strokovnjaki, ki imajo na tem področju že številne izkušnje. Poleg kolegov iz Ljubljane bodo sodelovali še strokovnjaki iz Avstrije, Nemčije, Belgije, Hrvaške in ZDA.

 

MEDIJSKE IZJAVE:

 

Za medijske izjave bodo v petek, 20. 4. 2018, ob 10.30 in 12.30 (med odmorom) pred veliko predavalnico Medicinske fakultete Univerze v Mariboru na voljo vsi organizatorji srečanja, in sicer:

  • Gorazd Košir, dr. med., predstojnik Oddelka za kardiokirurgijo UKC Maribor in predsednik organizacijskega odbora simpozija
  • Miha Antonič, dr. med., Oddelek za kardiokirurgijo UKC Maribor
  • dr. Andreja Sinkovič, dr. med., predstojnica Oddelka za internistično intenzivno medicino
  • strokovnjaki iz tujine

 

Vljudno vabljeni!

 

Kontaktni podatki:

Center za odnose z javnostmi in marketing

Telefon: 02 321 28 13

Elektronska pošta: javnosti@ukc-mb.si

www.ukc-mb.si

18. 4. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja