Turizem

JUHU, PRAZNIKI SO TU!

Celje, 23. marca 2018

 

Sporočilo za javnost!

 

Juhu, prazniki so tu! Medtem, ko bo večina slovenskih družin izkoristila praznične dni za dopustniška veselja, bomo v slovenskih naravnih zdraviliščih še posebej zavihali rokave in goste pričakali s pestrimi programi in vsebinami; pričakujemo od 80-100-odstotno zasedenost kapacitet

 

Za letošnje prvomajske počitnice pričakujemo tradicionalno dobro zasedenost vseh namestitvenih kapacitet v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih. Povpraševanja zdravilišča sicer dnevno še vedno prejemajo, zato pričakujejo zelo dobro zasedenost, ki bo po navedbah iz posameznih zdraviliških središč med 80 in 100 %. Najbolje kaže na obali, kjer napovedujejo polno zasedenost, saj so njihove kapacitete že praktično v celoti razprodane.

 

Velik poudarek je tudi v letošnjem letu namenjen programom za celotno družino in pa nepozabnim doživetjem. Programi se bodo odvijali tako v notranjosti zdravilišč s poudarkom na otroški animaciji, aktivni sprostitvi v notranjih in zunanjih bazenih, ne bodo pa manjkala niti kresovanja in budnice, organizirani bodo izleti ter spoznavanja okolice in neokrnjene narave.

 

Zdravilišča so pripravila tudi številne novosti in celovite prenove, s katerimi želijo še nadgraditi udobje, raznovrstnost in kakovost bivanja, programe za sprostitev ter zabavo.

 

Ob koncu aprila bodo številni termalni bazenski kompleksi odprli tudi svoje zunanje bazene in tako omogočili še več pestre ponudbe. Med gosti bodo prevladovali domači gostje, tem sledijo gostje iz Italije, nemško-govorečih držav, Hrvaške, Srbije, pa tudi iz Nizozemske in Rusije.

 

Kaj vse so v slovenskih termalnih biserih pripravili, o tem pa več izveste v nadaljevanju …

 

 

 

TERME ČATEŽ

(www.terme-catez.si)

 

Po letošnji hladni zimi z navdušenjem pozdravljamo pomlad in z njo toplejše sončne žarke, prve piknike in športne aktivnosti v naravi… Ter seveda čas prvomajskih počitnic!

 

Za letošnje prvomajske počitnice pričakujemo tradicionalno dobro zasedenost naših namestitvenih kapacitet v Termah Čatež (na kopnem in obali). Povpraševanja sicer dnevno prejemamo, vendar levji delež rezervacij pričakujemo v zadnjih tednih pred počitnicami. V prvih daljših počitnicah bomo gostili tako domače kot tudi tuje goste, predvsem iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije ter drugih bližnjih držav. Ob lepem vremenu pričakujemo tudi povečan obisk gostov s »potujočimi hišicami«, predvsem iz sosednje Italije. Prav tako bo v kampu povečan obisk nizozemskih gostov, ki začenjajo pomladno-poletno dopustniško sezono v mobilnih hišicah v naj slovenskem kampu – Terme Čatež.

 

Počitnice polne doživetij

S prihodom pomladi se bodo prebudili tudi čateški gusarji in Indijanci ter v privlačnem Gusarskem zalivu oz. Indijanski vasi na široko odprli vrata. Nasmeh  bomo z novostjo narisali  našim nomadskim gostom, ki bodo svojo prikolico ali avtodom postavili na obstoječa in nova mesta za kampiranje. Vse, ki bodo želeli pozdraviti pomlad v pristnem stiku z naravo, bomo s prvomajskimi prazniki pričakali v novi recepciji Terme Village-a. Animatorji bodo poskrbeli za živahen praznični utrip: bujenje ob tradicionalni prvomajski budnici, mini klub, atraktivna vodna aerobika ter seveda številne pestre športne in družabne aktivnosti.

Gosti – domači in tuji, bodo lahko uživali v pomladanskih dobrotah v sklopu hotelov v Čatežu, na Mokricah in slovenski obali.

 

Plavalni užitki v novem olimpijskem bazenu

Na poletni Termalni rivieri – največjem kompleksu zunanjih bazenov daleč naokoli – odštevamo dneve do delnega odprtja, ki bo 27. aprila. Kmalu pa bodo prve zamahe plavalci naredili v prenovljenem olimpijskem bazenu. Na celini smo pripravljeni, da se pomlad prične…

 

Mokrice v znamenju golfa in porok

Na Mokricah – poleg gostov, ki bodo uživali v grajskem razkošju – pričakujemo tudi dnevne golfiste, saj je sezona golfa na grajskem igrišču že v polnem teku.

 

 

TERME DOBRNA

(www.terme-dobrna.si)

 

V Termah Dobrna pričakujemo v času prvomajskih počitnic, v vseh prenočitvenih kapacitetah, torej v Hotelu Vita, Hotelu Park in Vili Higiea, več kot 80-odstotno zasedenost. Med gosti, ki bodo pri nas počitnikovali, prevladujejo slovenski gostje, sledijo jim italijanski, nemški in avstrijski.

 

V času prvomajskih počitnic bomo otvorili sončno teraso na bazenu, z barom za osvežitev in ponudbo pri nas pripravljenega 100-odstotno naravnega sladoleda. Poskrbeli bomo za zabavo in dobro počutje vseh družinskih članov, s poudarkom na preživljanju časa v neokrnjeni naravi s katero smo obdani v Termah Dobrna. V animacijski program smo vključili kresovanje, prvomajsko budnico, pohod na Paški Kozjak, voden družinski izlet po gozdni učni poti, obisk čebelarstva in farme jelenov, disko za najmlajše, vodne igre in kreativne delavnice ter plesne večere za odrasle.

 

 

 

TERME KRKA

(www.terme-krka.si)

 

O prvomajskih praznikih 2018

V Termah Krka se tudi letos tako na Dolenjskem kot ob morju obeta pester prvomajski oddih. V vseh poslovnih enotah pričakujemo boljšo zasedenost kot v lanskem letu.

Za prvomajske goste – večinoma bodo to družine in pari – pripravljamo programe za aktivne, zdrave in sproščajoče počitnice, ki jih bomo popestrili z zanimivo animacijo: prvomajskim kresom, prvomajsko budnico z godbo na pihala, pohodi s pikniki v naravi, ustvarjalnimi delavnicami za otroke …

Večina gostov bo domačih, tuji bodo na pomladni oddih prišli k nam iz Italije, Ruske federacije, Avstrije, Srbije, Hrvaške, Nizozemske in Nemčije. Letošnja razporeditev prostih dni je ugodna, tako da pričakujemo nekaj rezervacij za pomladni oddih vse do »zadnjega hipa«.

 

Novosti v letošnjem letu

 

V Termah Krka vseskozi posodabljamo ponudbo in redno vlagamo v infrastrukturo. V Talasu Strunjan smo v letošnjem prvem tromesečju razširili svet savn v hotelu Svoboda. Odslej ponuja gostom kar sedem savn, brbotalnik, ledeni vodnjak in teraso na prostem. Skupaj s velikim pokritim bazenom z ogrevano morsko vodo, bazenom na prostem ter sprostitvenim centrom Salia ponuja obilo možnosti za sprostitev in razvajanje z mediteranskim pridihom.

 

V drugem tromesečju v Talasu Strunjan načrtujemo klimatizacijo dvoposteljnih sob v vilah, ki se nahajajo v hotelskem parku pod hotelom Svoboda.

 

Nadaljevali bomo tudi z obnovo mediteranskega hotela Laguna, ki spada v kompleks Talasa Strunjan. Že v preteklih dveh letih smo prenovili sobe, ki se nahajajo v osrednjem objektu in v depandansi Rožmarin. Letos do poletja pa bomo popolnoma prenovili še osem družinskih apartmajev, ki se nahajajo v parku ob hotelu. Prostorni apartmaji (veliki so 50 m2 in več) bodo ponujali vse udobje, ki ga za brezskrben oddih potrebuje družina z otroki – poleg spalnih prostorov in kopalnice tudi kuhinjo, dnevni prostor z jedilnim kotom ter balkon oziroma teraso, ki povezuje bivalni del z mediteranskim parkom. Gostje Lagune se bodo razveselili tudi manjšega bazena, ki se bo nahajal v parku, kjer je veliko naravne sence in kotičkov za igro in sprostitev. Ker bo voda v bazenu ogrevana, bo kopanje možno še pozno v jesen in zgodaj spomladi.

 

Bogatejša bo tudi ponudba na plaži Talasa Strunjan. Na plaži, ki jo upravljamo Terme Krka, bomo na račun obstoječe ceste razširili travnate površine ter preuredili površine za sončenje, da bodo kopalcem omogočale še več udobja in zasebnosti. Z deli bomo pričeli v začetku maja in bodo predvidoma dokončana do poletja.

 

Dobrodošla pridobitev za krajane ter obiskovalce in kopalce strunjanske plaže bo tudi obnovljena restavracija, ki se nahaja tik ob morju. Zaradi njene lege bodo morje in darovi morja osrednja zgodba v kulinarični ponudbi tega lokala. Tudi z veliko teraso in zasteklitvijo notranjega ambienta bomo gostom omogočili čim tesnejši stik s čudovito naravo v strunjanskem zalivu. Restavracijo smo poimenovali Pinija, po znamenitem dvostranskem drevoredu 110 pinij ob cesti Izola-Portorož pri Strunjanu, ki je del Krajinskega parka Strunjan in najdaljši in najbolje ohranjen v Sloveniji. Leta 2004 je bil zaščiten ter razglašen za naravni spomenik.

 

V svojem razvoju se Terme Krka usmerjamo v turizem dobrega počutja, veliko  pozornosti pa posvečamo tudi produktom medicinskega velnesa in programom za ohranjanje in krepitev zdravja. V tem sklopu v Talasu Strunjan ponujamo dva programa za bolj zdrav način življenja – program obvladovanja stresa in upočasnjenega procesa staranja.

 

V Termah Dolenjske Toplice bomo gostom in obiskovalcem termalnega kopališča v Wellness centru Balnea ponudili še več udobja in zabave. Do odprtja velikega zunanjega kopališča konec maja bomo preuredili površine za sončenje. Z novimi zelenimi površinami, zasaditvijo dreves ter namestitvijo lesenih podestov, baldahinov in udobnih ležalnikov bomo kopalcem omogočili več zasebnosti, naravne sence in udobnega razvajanja. Najmlajšim kopalcem, ki radi uživajo na bazenu z gusarsko ladjo, bomo z namestitvijo platnene strehe zagotovili varovanje pred premočnim soncem.

 

Za večje otroke in otroke po duši pa v drugi polovici letošnje kopalne sezone načrtujemo še eno novost – postavitev štirih toboganov različnih oblik in različnih doživetij, ter nov 24 metrov dolg in 12 metrov širok termalni bazen. Kompleks s tobogani bo nameščen na dosedanji zelenici za kopališkim barom in diskretno odmaknjen od osrednjega kopališča.

 

V Termah Šmarješke Toplice, kjer smo zunanje kopališče prenovili predlani in ponudbo obogatili s toboganom, začetek kopalne sezone na letnem kopališču načrtujemo 1. junija.

 

 

THERMANA LAŠKO

(www.thermana.si)

 

V družbi Thermana Laško pričakujemo približno 90-odstotno zasedenost za termin prvomajskih praznikov, pri čemer je potrebno poudariti, da so se v zadnjih dneh povpraševanja za prvomajski oddih znova okrepila. Kar se tiče narodnosti gostov, so na prvem mestu slovenski gostje, za petami so jim italijanski gostje. Sledijo avstrijski gostje in gostje iz Srbije, Hrvaške …

Tudi za termin prvomajskih praznikov smo okrepili animacijo, ki smo jo glede na strukturo gostov približali družinam, obenem pa bomo goste ves čas seznanjali tudi z številnimi možnostmi raziskovanja okolice, pohodništva, kolesarjenja in ostalih doživetij v naravi, ki so gostom na voljo v neposredni bližini naših hotelov. V primeru slabše vremenske napovedi prvomajski oddih v Thermani nikakor ne bo pokvarjen, saj je kopanje pod edinstveno stekleno kupolo odlično v vsakem vremenu.

V času praznikov pričakujemo povečan obisk dnevnih gostov, ki se k nam zaradi dobrih povezav in bližine železniške postaje vse pogosteje odpravijo tudi z vlakom.

 

SAVA TURIZEM

(www.sava-hotels-resorts.si)

 

V družbi Sava Turizem, ki upravlja z blagovno znamko Sava Hotels & Resorts, pod okrilje katere sodijo termalna središča na Štajerskem (Terme Ptuj) in v Pomurju (Terme 3000 – Moravske Toplice, Zdravilišče Radenci, Terme Lendava), v času prvomajskih praznikov že tradicionalno beležimo dobro zasedenost. Trenutno stanje rezervacij je boljše kot lani v enakem času, a glede na to, da se gostje za oddih oz. počitnice čedalje pogosteje odločajo v zadnjem trenutku, pričakujemo rezervacije vse do tik pred prazničnim obdobjem. V času prvomajskih praznikov na naših termalnih destinacijah prevladujejo domači gosti in gosti iz germanskih trgov ter držav Vzhodne Evrope. Trenutno razmerje glede na stanje rezervacij je 60 % tujih gostov in 40 % slovenskih gostov.

 

V naših termalnih središčih v spomladanskem času gostimo največ gostov, ki iščejo aktivno sprostitev v bazenih – odpiramo namreč zunanja kopališča s tobogani – in ob njih, saj okolica term ponuja številne možnosti aktivnega oddiha (kolesarjenje, tek, pohodi, sprehodi). Čedalje več je tudi gostov, ki  želijo narediti nekaj zase in temu primerno v večji meri koristijo široko ponudbo na področju sprostitve in regeneracije v naših medico-wellness centrih ter druge spremljevalne programe, s katerimi spodbujamo zdrav življenjski slog.

 

Dogajanje med prvomajskimi prazniki na naših destinacijah

 

Med prvomajskimi prazniki destinacije Sava Hotels & Resorts tudi letos ponujajo bogate animacijske programe, tako za otroke kot tudi za odrasle. Vsi so usmerjeni v vodne užitke, gibanje, sprostitev, ustvarjanje ter spoznavanje lokalnih znamenitosti.

 

Če bo lepo vreme, se  gostom v Termah 3000 – Moravske Toplice obeta kopanje v zunanjih bazenih z divjimi tobogani. Pri manj prijaznih temperaturah bodo uživali v prenovljenem notranjem termalnem parku: otroci na toboganih, odrasli pa v džakuzijih, novih savnah ter v Ajdovi počivalnici, ki ponuja edinstven počitek na vzglavnikih z ajdovimi luščinami. V Prekmurskem mostu, ki notranji termalni park po novem povezuje s hoteli, bodo spoznali Prekmurje v malem – Muro, žita, zelišča in med. Telo lahko razgibajo na športnih igriščih v termah, na golfu, s tekom po prekmurskih poljskih poteh ali na kolesu, ki je zahvaljujoč odlično urejenim kolesarskim stezam v Prekmurju najboljša izbira za raziskovanje pokrajine ob Muri.

 

V Termah Ptuj naj kopanju v termalnih bazenih sledi sprehod ob Dravi do najstarejšega slovenskega mesta. Raziskovanje njegovih ulic naj se zaključi z vzponom na Ptujski grad, ki vsakogar navduši s čudovitim razgledom na strehe ptujskih hiš in Ptujsko morje. Vodne igre v termalnem parku in ustvarjalne delavnice v Grand Hotelu Primus bodo popestrile dneve najmlajšim, odrasli pa si bodo zagotovo rezervirali urico ali dve v najboljšem welnessu daleč naokoli in se prepustili užitkom, kot so jih nekoč poznali stari Rimljani.

 

V Zdravilišču Radenci bodo otroci v družbi mačka Mijava in veveričke Muki odkrivali mladostne poti Kajetana Koviča, ki je otroštvo preživel nedaleč od Radencev. Z njima bodo ustvarjali in kuhali ter tekmovali na olimpijadi. Odrasli se bodo prepustili Hennovi pitni kuri, poživljajoči mineralni kopeli ter si s fango oblogami učvrstili telo. Plavalne kilometre lahko nabirajo v plavalnem bazenu, mišice pa sprostijo v toplih masažnih bazenih. Poti ob Muri vso družino vabijo na sprehod, kolesarski izlet ali na nabiranje gladkih kamnov, ki jih lahko kasneje lično poslikajo.

 

V Termah Lendava se gostje po kopanju v toplih termalnih bazenih običajno pocrkljajo z bogračem, pereci ali zgrabljeno gibanico. Otroci bodo vesele urice preživeli v družbi viteza Mihe, ki zanje pripravlja razigrane delavnice, olimpijado, igre in telovadbo v vodi, mini otroški kino, večer družabnih iger in kreativne ustvarjalnice. Ko se gostje v parku energijskih točk ob hotelu napolnijo z energijo, jim priporočamo še obisk stolpa Vinarium, od koder seže razgled prek Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

 

 

TERME OLIMIA

(www.terme-olimia.com)

 

Za prvomajske počitnice je v Termah Olimia le še nekaj prostih mest, a tudi ta se v zadnjem hipu lepo polnijo. Poleg domačih gostov bodo 1. maj pri nas preživeli gostje iz Italije, Avstrije in Hrvaške, sledijo pa nemški gostje.

2 otroka v času prvomajskih praznikov pri nas bivata gratis! Posebno pozornost pa namenjamo tudi staršem, saj jim v času bivanja med prazniki vsak dan zagotovimo 2-urno organizirano varstvo otrok, da si lahko v miru in brez slabe vesti privoščijo zasluženo sprostitev v najprestižnejšem Wellnesu Orhidelia ali masažo v enem od wellness centrov. Medtem ko starši uživajo, tudi malčki pridejo na svoj račun, saj smo za njih pripravili zanimive ustvarjalne delavnice, kjer bodo vrteli čopič, gnetli domač plastelin, pletli trakove, lepili les in sestavljali mozaik. Dopoldne jih odpeljemo v naravo, morda v bližnjem gozdu najdejo skriti zaklad. Ob večerih bodo plesali v mini discu in se pomerili v zabavnih igrah. Starše bomo medtem sprostili z zvokom gonga ali himalajskih skled. Na pikniku pod klobuki si bodo najmlajši gostje sami spekli krompir, ob plesu folklorne skupine pa občudovali kres in se zabavali še dolgo v noč. Tudi budnica bo dovolj zgodnja, da bodo lahko pravočasno krenili na prvomajski pohod. Prvo majsko noč v Termah Olimia pa si bodo zapomnili po opazovanju zvezd …

 

Seveda pa ne smemo pozabiti na novo zgrajeni kompleks Termalija FAMILY FUN z ultimativno zabavo za vse generacije, še posebej pa je zanimiv za otroke: plezalna stena nad bazenom, Baby fun, 7D kino, game room, Oliland, fun & splash tobogana, Aquabar …

 

Na lep sončen dan vsekakor priporočamo izlet po bližnji slikoviti okolici. Otrokom bodo zagotovo najbolj zanimivi jelenčki na Jelenovem Grebenu ter Koča pri čarovnici in Čokoladnica Syncerus, vam pa priporočamo pokušino domačega piva Pivovarne Haler in obisk samostana s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, kjer imajo tamkajšnji patri rešitev za skoraj vsako težavo.

 

 

LIFECLASS PORTOROŽ

(www.lifeclass.net)

 

Vseh šest hotelov LifeClass Portorož bo v času prvomajskih praznikov polno zasedenih. Kot se kaže že od lanskoletne visoke zasedenosti, narašča število domačih gostov, na kar smo zelo ponosni. Kot ves čas pa tudi v tem obdobju prednjačijo Italijani, sledijo kot rečeno domači gostje, in potem Avstrijci in Nemci, tudi nekaj gostov iz Češke.

 

Veselimo se tudi dobrega obiska v Termah Portorož, kjer poletno sezono z odprtjem zunanjih bazenov začenjamo 27. aprila, ko bomo, če le ne bo deževalo, odprli zunanji bazen Sea SPA. Zunanji hotelski bazen Hotela Mirna odpiramo 1. junija, ko se bo dnevna temperatura dvignila in ustalila nad 25°C, pa bomo odprli še whirpool in bazen na Sončni terasi Grand Hotela Portorož, predvidoma bo to sredi maja. Ker med poletnimi meseci skrbimo tudi za udobje naših gostov na plaži Meduza, bomo masažna paviljona odprli predvidoma sredi junija, tudi to je odvisno od vremena. Če nam bo vreme naklonjeno že prej, bomo z izvajanjem masaž na plaži Meduza Exclusive začeli vzporedno z lepim vremenom.

 

 

 

*****

 

Več informacij na:

 

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.                              

Teharska cesta 40, 3000 Celje

tel.: 03 544 21 11, fax: 03 544 28 19

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

24. 4. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja