Družabno, Splošno, Šport

10. EUROPARKOV KOLESARSKI MARATON

V Europarku bodo v soboto, 26. maja, z začetkom ob 9. uri priredili že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki bo ponovno ponudil priložnost za aktivno in zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarsko druženje bo imelo tudi letos plemenit in človekoljuben namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena društvu UP-ornik.

 

Kolesarske poti za vse generacije

Udeležencem bodo tokrat na voljo tri kolesarske poti po Mariboru in okolici, dolge 12, 41 in 68 kilometrov. Nekaj za svoj okus bodo našle tako družine z majhnimi otroki kot tudi rekreativni kolesarji in najzahtevnejši navdušenci nad uporabo enega od okolju najbolj prijaznih prevoznih sredstev. V Europarku bodo v sklopu prireditve, ki je namenjena aktivnemu preživljanju časa na prostem, poskrbeli za vodenje, malico in pijačo, prisotna pa bo tudi tehnična terenska ekipa, ki bo pripravljena na nudenje morebitne pomoči. Po kolesarjenju sledi zabavni program za vse generacije, ki ga bodo še dodatno popestrili z nagradnim žrebanjem tistih srečnežev, ki bodo prejeli privlačne nagrade.

 

Dobrodelnost

Denar, ki ga bodo zbrali s prijavninami na kolesarski maraton, bo že tradicionalno podarjen v humanitarne namene. V sproščenem vzdušju bodo tako udeleženci poganjali pedala tudi za tiste, ki potrebujejo pomoč. Letos bodo zbrane prispevke namenili društvu UP-ornik iz Maribora, v imenu katerega bo donacijo prevzel njegov ustanovitelj Boris Krabonja, ki se bo tudi sam preizkusil na eni od kolesarskih poti.

 

Spremljevalne aktivnosti

Na dan kolesarskega dogodka bo pred vhodom v Europark z južne strani potekal sejem koles in kolesarske opreme, otrokom bo na voljo otroški kolesarski poligon, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli, Hervis pa bo ponujal sejemski popust na kolesa in brezplačen test električnih koles.

 

V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton, ki letos praznuje okroglo obletnico in dokazuje, da je štajerski del Slovenije prežet z navdušenimi kolesarji, prestavljen na nedeljo, 27. maja 2018.

 

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider

Public Relations

SES Spar European Shopping Centers GmbH

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Verena Wegscheider@ses-european.com

Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450

9. 5. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja