Kultura

Zmenek s knjigo

Obveščamo o prihajajočih dogodkih v knjigarnah Mladinske knjige (še več dogodkov in podrobnosti):

Torek, 15. maj, ob 18. uri, Knjigarna Konzorcij, Ljubljana

Miška Mica in njeni egipčanski predniki z gradu Fužine

Zgodovinski arhiv Ljubljana vabi na predstavitev poučne slikanice MIŠKA MICA IN NJENI EGIPČANSKI PREDNIKI Z GRADU FUŽINE.

Miška Mica se tokrat s pomočjo prijatelja, arhivskega duhca Ferdija, poda v raziskovanje svojih korenin. Avtorica Nataša Budna Kodrič in ilustratorka slikanice Tina Brinovar bosta predstavili ozadje priprav poučne slikanice, ki je lahko velik pripomoček otrokom pri spoznavanju arhiva in njegove dejavnosti.

Torek, 15. maj, ob 18. uri, Mestna knjigarna Novo mesto

Ko imajo hormoni žur

Ko se ujamemo v stres, hiter tempo, se lahko zgodi, da pozabimo na sebe. Že samo razmišljanje o težavah nam povzroča kronični stres. Življenju na moremo ubežati, lahko pa podpremo sebe, da lažje zmoremo. Na predavanju avtorice knjige Ko imajo hormoni žur avtorice Minke Gantar boste izvedeli marsikaj zanimivega o vplivih na naše telo in kako si lahko s preprostimi tehnikami pomagamo sami.

Sreda, 16. maj, ob 18. uri, Mestna knjigarna Maribor

Drugo rojstvo

Knjiga Drugo rojstvo govori o odsotnem očetu, družinskih vzorcih, odnosih s starši, arhetipskem ozadju izbire našega partnerja ipd. in je poleg avtoričine iskrene osebne izpovedi koncentrat skrbno zbranega, poučnega in navdihujočega pisanja, ki združuje spoznanja razvojne psihologije, različnih mitov. ki živijo zunaj časa in prostora ter oblikujejo našo zavest in še marsikaj. Z avtorico Marjo Černelič se bo pogovarjala Alenka Zdešar.

Četrtek, 17. maj, ob 17. uri, Knjigarna Konzorcij, Ljubljana

Otroški abonma

Na naše majskosrečanje bomo povabili lutke, ki bodo nastopile na odru zelo podobnem kamišibaj gledališču. Zaigrale vam bodo pravljico o Lisici in Grdini. Če imamo opravka z Grdino, vemo, da zgodba prihaja iz Rezije.Topot bo z Jeleno prišel tudi Igor in s seboj prinesel citiro, kakor Rezijani imenujejo violino. Vam bo zacitiral nanjo enkrat na tenko in drugič na debelo. Jelena bo zraven vlekla na bunkulo, vi pa boste plesali … Lepo vabljeni!

Četrtek, 17. maj, ob 18. uri, Knjigarna Konzorcij, Ljubljana

Merjenje ledenikov

Leta 1870 je led prekrival skoraj 4.400 kvadratnih kilometrov Alp, do leta 2000 pa se je površina ledenikov zmanjšala za dobro tretjino. Ledeniki oziroma njihovo spreminjanje so pomembni pokazatelji dolgoročnih klimatskih sprememb. V Sloveniji imamo dva ledenika, Triglavskega in Ledenik pod Skuto. Z metodami merjenja in rekonstrukcije so ugotovili, kako sta se skozi čas spreminjala. Z doc. dr. Mihaelo Triglav Čekada, ki se že skoraj 20 let ukvarja z izmero Triglavskega ledenika in rekonstrukcijo njegovih starejših dimenzij iz arhivskih fotografij ledenika, se bo pogovarjala Renata Dacinger iz TV Slovenija.

mojca.hribar@mkz.si

Služba za odnose z javnostmi, T01 241 3174, 051 325811

Mladinska knjiga Založba, d.d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana

11. 5. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja