Družabno, Splošno

Napeta dirka spet prinesla rekorde

TV3

Tudi ta konec tedna so ljubitelji formule 1 napeto spremljali kvalifikacije in dirko v Španiji. TV3 se tako lahko spet pohvali s tem, da je bila v času dirke najbolj gledana med vsemi televizijami! (14,35% SHR med 18-64 let, vir: AGB Nielsen) Slovenija je torej tudi to nedeljo uživala ob dirki, na kateri je premočno in zanesljivo zmagal Lewis Hamilton, ki si ni privoščil nobene najmanjše napake.

»Končno sem imel tisti opravi občutek v dirkalniku, letos še na nobeni dirki do sedaj tako dobrega,« je povedal zmagovalec Hamilton po dirki.

Valtteri Bottas je dopolnil slavje Mercedesa, čeprav se je moral veliko bolj potruditi. Zmaga je bila zanj predaleč, veliko uslugo mu je naredil Ferrari z drugim postankom Sebastiana Vettla. Po dirki se je pokazalo, da je imel Nemec močno obrabljeno sprednjo levo gumo, zaradi česar so pri Ferrariju ocenili, da ne bo mogel pripeljati z njo do konca dirke, in so ga poklicali na novo menjavo v bokse. »Mogoče smo izgledali malce smešno, a naš dirkalnik je to pot precej ‘žrl’ gume in zato s tistim kompletom ne bi mogel pripeljati do cilja,« je po dirki povedal Vettel.

Max Verstappen je odpeljal dobro in zrelo dirko, privoščil si je sicer manjšo napako in polomljeno sprednje krilce, ki pa ni vlivalo na obnašanje dirkalnika na stezi. Smolo pa je imel Kimi Raikkonen, saj je odstopil zaradi tehnične napake.

Dirka pa se je že začela razburljivo, saj smo na startu videli trčenje, v katerega so bili vpleteni trije dirkači. Dirka je bila ves čas dinamična, vsi vozniki pa so morali pokazati veliko znanja in dobre taktike za dober rezultat.

 

Ali druga zaporedna zmaga, s katero je Lewis Hamilton krepko povečal svoje vodstvo v skupnem seštevku, že pomeni, da se je že začela serija dirk, v kateri bo sezono dokončno obrnil v svoj prid?

A na naslednji dirki v Monaku bo veliko več kot v Barceloni odvisno tudi od sreče. Mestna ruleta, kot rečemo stezi, ki poteka tudi mimo vhoda v slovito monaško igralnico, lahko zlahka postreže s povsem drugačnim razpletom in na nje imajo veliko možnosti za visoko uvrstitev tudi tisti, ki so v zadnjih dirkah bili v Hamiltonovi senci. Je Monako priložnost, da Sebastian Vettel vrne udarec? Ne izpustite dirkaškega spektakla na ozkih ulicah kneževine v soboto, 26., in nedeljo, 27.tega maja, seveda v neposrednem prenosu na TV3!

 

Sonja Javornik
odnosi z javnostmi TV3

15. 5. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja