Gospodarstvo, Splošno

Novinarska konferenca ob otvoritvi največjega in najbolj vplivnega start-up dogodka v Sloveniji in regiji!

  1. in 16. maja 2018 se bo v Mariboru, v kongresnem centru Habakuk, odvijala že osemintrideseta konferenca PODIM, največji in najbolj vpliven start-up dogodek v Alpe Adria regiji in na območju Zahodnega Balkana. PODIM je letos privabil več kot 1.000 udeležencev – zagonskih podjetij, mednarodnih investitorjev, predstavnikov korporacij in ostalih pomembnih akterjev iz nacionalnega, evropskega in globalnega start-up ekosistema.

 

Ob tej priložnosti vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 15. maja 2018, ob 12.30h uri, v dvorani Priol hotela Habakuk. Vlogo, pomen, dosežke in vse posredne ter neposredne učinke tega pomembnega dogodka za razvoj podjetništva v Sloveniji in širši regiji bodo predstavili:

 

  • mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), ki je so-organizator PODIM-a, bo predstavila pomen dogodka za nacionalni in regijski start-up ekosistem ter portfeljske start-upe SPS, kjučne (in vnovič rekordne) številke letošnje konference ter letošnje finaliste za nagrado Slovenski start-up leta.
  • Tadej Slapnik, državni sekretar bo predstavil ključne ukrepe vladnega akcijskega načrta ”Slovenija, dežela start-upov” ter vlogo in pomen PODIM-a v procesu oblikovanja ter sprejemanja podjetništvu prijaznejše zakonodaje.
  • prof. dr. Miroslav Rebernik, EPF, Univerza v Mariboru, bo prvič javno predstavil najbolj pomembne rezultate ugledne mednarodne raziskave GEM – Global Entrepreneurship Monitor za Slovenijo, povezane z izzivi visokotehnološkega start-up podjetništva.
  • mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na MGRT, bo predstavil glavne ukrepe MGRT za slovenske start-upe in v njihovi luči komentiral rezultate raziskave GEM za Slovenijo. Predstavil bo tudi vizijo MGRT za nadaljnji uspešni razvoj podjetniškega podpornega okolja v Sloveniji.
  • Matjaž Jelenič, direktor sektorja informacijske tehnologije pri Novi KBM, ki je večletna generalna pokroviteljica PODIM-a, bo predstavil pomen sodelovanja banke s PODIM-om in “fintech” podjetji z inovativnimi rešitvami ter prednostmi le-teh za bančništvo.
  • mag. Ulla Hudina Kmetič, namestnica vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, bo predstavila pobude Evropske komisije za zagon naložb v Evropi, spodbujanje financiranja s tveganim kapitalom za razvoj start-upov in podjetij (#InvestEU, #VentureEU) ter številne korake na ravni Komisije na področju podpore razvoja blockchain tehnologij. Pojasnila bo tudi, kako dogodki, kot je PODIM, prispevajo k nadaljnji krepitvi start-up okolja in njegovi mednarodni promociji v EU in širše.
  • Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, in direktor hrvaškega start-up Locodels Stevica Kuharski, ki bosta podpisala pismo o nameri za sklenitev sodelovanja na področju hitre dostave spletnih nakupov v segmentu B2C, ki deluje po modelu delitvene ekonomije.

V drugem delu novinarske konference bosta prof. dr. Miroslav Rebernik in direktor javne agencije SPIRIT Gorazd Mihelič, skupaj z ostalimi člani GEM raziskovalne skupine za Slovenijo – prof. dr. Karin Širec, prof. dr. Barbaro Bradač Hojnik, prof. dr. Polono Tominc in mag. Matejem Rusom, nadaljevali s predstavitvijo poglobljenih rezultatov raziskave GEM, skupaj s komentarji, kako se izsledki GEM odražajo v primerjavi z realnim stanjem v naši družbi in slovenskem podjetniškem okolju.

Za več informacij in potrditev udeležbe smo vam z veseljem na voljo:

Stanislava Vabšek, Iniciativa Start:up Slovenija, stanislava.vabsek@startup.si, mobile +386 31 707 204

 

Tudi letos smo PODIM konferenco ustvarili s skupnimi močmi in v sodelovanju s številnimi partnerji domačega in regijskega start-up ekosistema:

 

15. 5. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja