Tehnologija

Vabilo na posvet – Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij

​Spoštovani,

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij«, ki bo potekal 6. junija 2018, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema posveta v organizaciji Fakultete za družbene vede v okviru projekta Spletno oko bo kazenski pregon sovražnega govora v Sloveniji ter možnosti za njegovo prijavo in obravnavo na družbenih omrežjih.

 

Naš gost bo generalni državni tožilec Drago Šketa, ki je kmalu po prevzemu funkcije napovedal aktivnejšo vlogo Vrhovnega državnega tožilstva pri pregonu sovražnega govora in to področje postavil med prioritete svojega mandata. Med predavanjem bo podrobneje predstavil napovedane spremembe v obravnavi primerov po 297. členu Kazenskega zakonika.

 

Na posvet smo povabili tudi Aibhinn Kelleher, ki pri Facebooku sooblikuje politike obravnavanja spornih vsebin. V svojem prispevku bo predstavila politike družbenega omrežja na področju sovražnega govora.

 

Pridružil se nam bo še g. Tomislav Omejec, vodja sektorja splošne policije iz Uprave uniformirane policije GPU, ki bo predstavil problematiko spodbujanja sovraštva kot prekrška. Pri tem se bo opredil do pobud civilne družbe ter institucij, ki varujejo človekove pravice, da se kot prekršek v slovenski zakonodaji opredeli tudi spodbujanje sovraštva prek spleta. Predstavil bo tudi ukrepe za učinkovitejši pregon vseh vrst kaznivih ravnanj povezanih s spodbujanjem sovraštva.

 

V okviru dogodka bomo predstavili nov priročnik prijavne točke Spletno oko, ki je v prvi vrsti namenjen pomoči uporabnicam_kom družbenih omrežij pri prijavi in drugih oblikah naslavljanja sovražnega govora na teh omrežjih.

 

Na dogodek se lahko prijavite na naslovu:

https://www.1ka.si/SPLETNOokoPOSVET18 

 

Če želite tudi v prihodnje (po 25. maju 2018) prejemati vabila na podobne dogodke, prosimo to označite na naslednji povezavi: PRIJAVA NA PREJEMANJE OBVESTIL.

 

Posvet je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna. Prijave so mogoče do ponedeljka, 4. junija, oziroma do zapolnitve prostih mest. Končni program dogodka bo kmalu objavljen na naši spletni strani.  

 

 

Kontaktna oseba:
Andrej Motl, Spletno oko
Tel.: 01 5805 355
e-naslov: andrej@spletno-oko.si

23. 5. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja