Tehnologija

Novi Philips 436M6VBPAB je prvi monitor na svetu z VESA DisplayHDR™ 1000 standardom

 

Pred kratkim predstavljeni monitor Philips 436M6VBPAB, primeren za igralne konzole, je prvi zaslon, ki je uradno certificiran s standardom DisplayHDR™ 1000 s strani organizacije Video Electronics Standards Association (VESA®)

Ljubljana, 23. maj 2018 – MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner za monitorje blagovne znamke Philips, s ponosom sporoča, da je nedavno predstavljeni Philips 436M6VBPAB s strani organizacije Video Electronics Standards Association (VESA®) potrjen kot prvi monitor, ki je uradno certificiran s standardom DisplayHDR™ 1000. Zahvaljujoč čudoviti novi izkušnji gledanja ta monitor zagotavlja uporabnikom presenetljivo visoko svetlost, globlji kontrast in živahne barve.

Novi 43-palčni 4K monitor Philips je najnovejša pridobitev linije Momentum, ki je že prejela prestižni nagradi Computex d&I Award 2017, katero podeljuje organizacija iF (International Forum Design GmbH) in Red Dot Product Design Award 2017 za privlačen in inovativen dizajn. Poleg prestižnih nagrad za dizajn, pa se novi monitor Philips ponaša tudi z svetovno priznanima VESA DisplayHDR™ 1000 in UHDA certifikatoma, kar potrjuje zavezanost podjeta MMD k zagotavljanju inovativnih izdelkov, ki lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejše segmente trga.

Ta skladnost je bila zagotovljena s predstavitvijo novega testnega orodja VESA DisplayHDR™ Test-Pro, ki uporabnikom omogoča preverjanje zmogljivosti zaslona, vključno z svetlostjo, barvami in kontrastom na HDR (High Dynamic Range) zaslonih prenosnikov in namiznih monitorjev, in temelji na osnovi VESA visokih zmogljivostih za preverjanje skladnosti funkcij. Do sedaj je certificiranih in lansiranih na tržišče že več kot deset zaslonov v treh ravneh zmogljivosti (DisplayHDR™ 400, 600 in 1000). Zahteve za parametre so sestavljene iz treh testov svetlosti, dveh testov kontrastnih meritev, barvnih testov za BT.709 in DCI-P3 barvna spektra, testa bitne barvne globine in HDR odzivnega testa zmgljivosti. Samo Philips 436M6VBPAB je doslej dosegel najvišje ocene, ki izpolnjujejo 8+2 bitna merila za barvno podporo, 99% podporo za barvni spekter BT.709, 90% podporo za barvni spekter DCI-P3 ter svetlost 1000 nit (Center Peak), 600 nit (Full Frame) in 0.05 nit (Dark).

 

“Doseganje tega standarda potrjuje zavezanost MMD-ja k zagotavljanju najsodobnejše tehnologije za vse večjo bazo uporabnikov, ki se osredotoča na domače razvedrilo, še posebej na igralne konzole”, je ob tem povedal Stefan Sommer, direktor marketinga in poslovnega managementa pri MMD za Evropo. “Momentum linija zapolnjuje vrzel v asortimanu Philipsovih monitorjev in zelo smo veseli, da smo predstavili prvi DisplayHDR™ 1000 zaslon na svetu, ki uporabnikom ponuja novo in vznemirljivo vizualno doživetje”.

Monitor, ki je zasnovan za igralne konzole, je opazen zahvaljujoč izjemnim funkcijam, kot so 4K UHD ločljivost 3840 x 2160 točk @ 60Hz in odzivni čas 4ms GtG s tehnologijama SmartResponse in Adaptive Sync, ki v kombinaciji z načinom Low Input Lag zagotavlja gladko igranje tudi v najhitrejših igrah. Poleg tega tehnologiji Quantum Dot in Ultra-Wide Color zagotavljata 97,6% podporo za DCI in 103% podporo za NTSC spekter, gostoto slikovnih pik 103,64 PPI, kontrastno razmerje enakovredno 4000:1 in že omenjeno svetlost, ki doseže impresivnih 1000 nit. Prilagodljiva osvetlitev Ambiglow, MultiView funkcija, DTS Sound™ ozvočenje in priložen daljinski upravljalnik pa še dodatno poskrbijo, da je ta monitor idealen partner za najboljšo domačo zabavo.

Več informacij o specifikacijah DisplayHDR™ standarda in DisplayHDR Test-Pro orodju je na voljo na: www.displayhdr.org.

VESA® je zaščitena blagovna znamka in DisplayHDR™ je blagovna znamka podjetja VESA. Vse ostale blagovne znamke, storitvene znamke, registrirane blagovne znamke in registrirane storitvene znamke so last njihovih lastnikov.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali

Xeni Bairaktari

Prins Bernhardplein 200, 6th floor

1097 JB Amsterdam

Tel.: +31 20 5046945

Xeni.Bairaktari@tpv-tech.com

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

24. 5. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja