Družabno

DANES JE DVAJSETI ROJSTNI DAN KULTNE HBO SERIJE „SEKS V MESTU“

Sex and the city

HBO SERIJE „SEKS V MESTU“

Če verjamete ali ne, premiera kultne serije „Seks v mestu“ (Seks and the city) je bila pred 20 leti, 6. junija 1998 leta na HBO-ju.

Serija temelji na istoimenski knjižni uspešnici Candace Bushnell, ki pripoveduje o življenju štirih mladih poslovnih žensk, ki iščejo popolno razmerje. In orgazem.

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) piše kolumno o seksu in razmerjih v New Yorku. Njene najboljše prijateljice so: Samantha Jones (Kim Cattrall), lastnica oglaševalskega podjetja, ki jo bolj zanima seks za eno noč kot naporna dolgotrajna razmerja, Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), cinična odvetnica, kateri pomeni kariera veliko več kot ljubezensko življenje, in Charlotte York (Kristin Davis), kustosinja v umetnostni galeriji, ki je malce zavrta glede seksa, a še ni obupala nad tem, da bo našla pravo ljubezen.

V seriji igrajo tudi Chris Noth (Mr. Big), David Eigenberg (Steve Brady), Evan Handler (Harry Goldenblath), Willie Garson (Stanford Blatch), Mario Cantone (Anthony Marentino), Jason Lewis (Smith Jerrod) in Kyle Maclachlan (Trey MacDougal).

V seriji je gostovalo tudi veliko znanih igralcev kot so Matthew McConaughey, Bradley Cooper, David Duchovny, Justin Theroux, Elizabeth Banks, Lucy Liu, Jon Bon Jovi in Alanis Morissette.

Serijo je ustvaril Darren Star, izvršni producent pa je Michael Patrick King.

Serija “Seks v mestu” je predvajana od leta 1998 do leta 2004, v tem obdobju pa je serija osvojila 8 Zlatih globusov in 7 nagrad Emmy. Serija ima 6 sezon i 94 delov – in prav vsi so na voljo preko internetne storitve videa na zahtevo HBO GO.

Oglejte si 10 nepozabnih trenutkov iz serije “Seks v mestu”: https://www.youtube.com/watch?v=-JPF-KPg9jc

20 zabavnih dejstev o seriji “Seks v mestu”:

1. Vsi koktejli v seriji so bili lažni.

2. Sarah Jessica Parker je edina od 4 glavnih igralk zahtevala stavek v pogodbi, ki prepoveduje nage prizore.

3. Cynthia Nixon si je za vlogo Mirande pobarvala svoje naravne svetle lase v rdeče.

4. Sarah Jessica Parker ni bila zadovoljna z določenimi elementi serije, zato je po snemanju pilota razmišljala, da serijo zapusti.

5. Sarah Jessica Parker je bila za potrebe vloge Carrie po 18 ur na dan v visokih petkah.

6. Sarah Jessica Parker je obdržala najmanj 70 % oblačil, ki jih je nosila v seriji.

7. Alec Baldwin naj bi igral vlogo, ki je na koncu pripadla igralcu Matthewu McConaugheyju.

8. Peta sezona je bila omejena na 8 delov zaradi nosečnosti Sarah Jessice Parker.

9. Natasha, Živinina žena, je vedno oblečena v belo.

10. Predporočno pogodbo, ki jo podpiše Charlotte na Bunnyjino željo je sestavil pravi odvetnik. Previdnost ni nikoli odveč, tudi za televizijske zakonce.

11. Četudi se je serija zaključila leta 2004, greste lahko še vedno na avtobusni izlet navdihnjen z njo. Ta izlet je tako priljubljen, da je na voljo 7 dni na teden, med postajami pa je pekarna “Magnolija” in stopnice, ki vodijo v Carrieino stanovanje.

12. Leta 2012 so stanovanje, v katerem je živela Carrie, prodali za 9 milijonov dolarjev.

13. Baletno krilo, ki ga je nosila Sarah Jessica Parker, je bilo njena ideja, našla pa ga je v sobi s kostumi. Zdaj to krilo krasi pisarno Michaela Patricka Kinga.

14. Kim Cattrall je dvakrat zavrnila vlogo Samanthe.

15. Carrie ima naslov Vzhodna 73. ulica številka 245, Samantha je na ulici Gansevoort številka 300, Charlotte ima naslov Park avenija številka 700, Miranda pa je na Zahodni 83. ulici 331. Nobeden od naslovov v resnici ne obstaja.

16. Mnoga umetniška dela v domu Aleksandra Petrovskyja so pravzaprav v lasti igralca, ki ga upodablja – Mihail Barišnikov.

17. Prvi pes, ki je igral Petea, se je zelo bal Johna Corbetta, tako da so morali najeti drugega.

18. Glavni ženski liki niti enkrat ne ponovijo celotne garderobne kombinacije vse do zadnje sezone, ko Carrie nosi bundo iz prve sezone.

19. Carrie med celotno serijo v svojih kolumnah zastavi kar 92 vprašanj.

20. Snemanje zadnjega dela zadnje sezone je bilo zaključeno 4 dni pred predvajanjem na TV-ju.

(Vir: Buzzfeed, Marie Claire, Mentalfloss, Factinate)

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Klara Vragolov

7. 6. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja