Družabno, Splošno

OBERDIXIE BAND SE PREDSTAVI Z AVSENIKOVO GOLICO

V ljubljanskem Maxi klubu je odmevala glasba, ob kateri so gostje težko ostali mirnih nog. Oberdixie Band je novi slovenski band, ki združuje dixieland glasbo in legendarno glasbo bratov Avsenik. Ritmični nastop Oberdixie Banda je radostno pognal kri po telesu ter razsvetlil prostor s pisanimi ritmi, ki so na plesišče zvabili mnoge, predvsem pa vešče v korakih swinga

Ober Dixie Band

Ober Dixie Band

Ustanovni član Oberdixie Banda Jani Šalamonje o združitvi dveh na videz popolnoma različnih zvrsti glasbe, začel razmišljati pred tremi leti. Idejo je nato predstavil Slavku Avseniku mlajšemu, ki je zamisel takoj podprl. In zakaj Avsenikova glasba in glasba drugih slovenskih uspešnih skupin tovrstne glasbe, prirejene v dixieland obliko? Jani pojasnjuje: “Predvsem glasba Avsenikov je tista slovenska glasba, ki je najbolj značilna za naše okolje, tipično slovenska in najbolj prepoznavna glasba preko naših meja. Ko smo dobili Avsenikov žegn” smo se lotili dela.”Najprej je bilo potrebno sestaviti skupino, kar Jani priznava, ni bilo težko:”V skupino sem povabil Dominika Krajnčana (trobenta in glas) in Marjana Petreja (pozavna in glas), ki sta bila takoj zato, da ustvarimo novo glasbeno zgodbo. Seveda nismo ostali trio. Priključili so se nam še Goran Krmac(tuba in glas),Tomaž Zevnik (klarinet in glas) in Gašper Kržmanc (banjo, kitara in glas).

“Vrhunski akademski glasbeniki so predstavili svojo prvo ploščo OBERDIXIE, na kateri je 13 skladb. Prva skladba na seznamu je “Na Golici”, sledijo ji še mnoge druge uspešnice, kot so: “Lepo je biti muzikant”, “Na Robleku”, “Hello Dolly”, “What a wonderful world”, … Na predstavitvi plošče so se kot posebni gostje pridružili tudi Primož Grašičs pesmijo “When the saints go marching” ter Eva Hren s pesmijo “Mack the knife”, skladbo “What a wonderful world” pa je odpel Tomo Jurak.

Peter Gruden, Tomo Jurak, Meta Močnik, Slavko Avsenik ml., Primož Grašič.

Inovativna sinteza glasbe bratov Avsenik in drugih odličnih ustvarjalcev tovrstne glasbene zvrsti z dixieland obliko igranja je osvojila slehernega poslušalca. Oberdixie Band bo tako vedno nezmotljiva izbira lahkotne glasbe, ki vas bo radostno zvabila v plesni drnec ali zgolj prešerno dobro voljo.

 

Avtor fotografij: Marko Delbello Ocepek

KATJA MLAKAR
M: +386 41 325 440
E: katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ
M: +386 41 875 160
E: domen.mavric@avi.si

7. 6. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja