Splošno

Global Wellness Day

Svetovni dan wellnessa – Global Wellness Day letos obeležujemo 9. junija. Med številnimi ponudniki, ki so pripravili pestre programe, so Višje strokovne šole in nekatera slovenska naravna zdravilišča.

 

Svetovni dan wellnessa (Global Wellness Day – GWD) nosi slogan »En dan ti lahko spremeni življenje«. To  je dan, ki ga vsako leto, 2. soboto v juniju, obeleži skoraj 100 držav.  Glavni namen tega projekta je promocija zdravega in aktivnega načina življenja ter dobrega počutja. Pobudnica tega izjemnega projekta je Belgin Aksoy Berkin iz Turčije, ki je leta 2012 pričela nagovarjati ponudnike, da na ta dan pripravijo posebne programe, kar se je odlično prijelo in kot plaz razširilo po celem svetu. Hkrati poteka več kot 4000 različnih wellness dogodkov, ki privabljajo veliko število udeležencev [ GWD 2017 VIDEO ].

Slovenija v dejavnostih svetovnega dneva wellnessa letos sodeluje drugič. Tokrat bodo obiskovalci imeli priložnost brezplačno obiskati 31 dogodkov pri naslednjih izvajalcih GWD 2018: Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana (VSŠKV), Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT Maribor), Hotel Astoria Bled, Histria Botanica, Rimske Terme, Thermana, Terme Snovik. Ambasadorka GWD in koordinatorka vseh aktivnosti, povezanih z GWD, je mag. Monika Karan.

Različni izvajalci so pod okriljem GWD povezani s skupnim namenom, da obiskovalcem ponudijo brezplačne dogodke in na ta način tudi možnost, da lahko en dan posamezniku spremeni življenje.

Vsem obiskovalcem predstavljenih dogodkov izvajalci obljubljajo, da boste v soboto, 9. junija 2018, na različnih koncih Slovenije imeli veliko priložnosti narediti nekaj dobrega zase.

Podrobnosti in predstavitev GWD lahko najdete na sledeči povezavi: https://www.globalwellnessday.si/

*****

Več informacij na:

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.

Teharska cesta 40, 3000 Celje

tel.: 03 544 21 11, fax: 03 544 28 19

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

8. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja