Kultura

Vabilo na praznovanje Bloomsdaya s Katjo Perat

Nisem več računala na srečo, in vendar sem hrepenela po življenju.

Katja Perat, Mazohistka

 

Je telo Jamesa Joyca preplavil trepet zaljubljencev, ko se je na Bloomsday leta 1904 v Dublinu, na njunem prvem zmenku, zastrmel v zasanjane oči svoje bodoče žene Nore Barnacle? Je pomislil, da je to to? Odgovora na to ne poznamo. Vemo pa, kako se je v enakem obdobju na drugem koncu Evrope počutila Nadežda Moser, fiktivna hči najslavnejšega mazohista vseh časov Leopolda von Sacher-Masocha, ko jo je zapustil ljubimec. Vemo, kolikšen pogum je od nje terjala vojna, ki jo je za lastno svobodo bojevala proti narodnostnim, spolnim in razrednim predsodkom v tedanjem času in kraju. Želite vedeti tudi vi?

Vabimo vas, da se nam v petek, 15. 6., z začetkom ob 18. uri pridružite v kavarni SNG Drama Ljubljana.Pisateljica Katja Perat bo v pogovoru z Manco G. Renko na čast dvema Leopoldoma, literarnemu Joyceovemu Bloomu in resničnemu Sacher-Masochu, spregovorila o svojem romanesknem prvencuMazohistka – o prešuštvu, psihoanalizi in dvoličnosti avstro-ogrskega imperija v zatonu.

Ob 19. uri se bomo preselili v Beletrinino knjigarno (Novi trg 2, Ljubljana), kjer bomo, tokrat že tradicionalno, nazdravili najlepšemu literarnemu prazniku Bloomsday in, z Mazohistko po novem, sobivanju pesnice in pisateljice v srcu Katje Perat.

In še to: med 15. 6. in 23. 6. boste lahko katerokoli Beletrinino knjigo v Beletrinini knjigarni kupili s 30-odstotnim popustom. No, skoraj katerokoli – v skladu z zakonom o enotni ceni knjige popust ne velja za knjige, ki so na trgu manj kot pol leta.

Vabljeni! Veselimo se vas!

 

11. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja