Splošno

3. MEDNARODNI FILMFEST KRANJSKA GORA GOSTI DELAVNICE MEDNARODNO PRIZNANIH FILMSKIH USTVARJALCEV

 

Tuditopoletje bo Kranjska Gora zaživela v svetu filma, ki ga bo od 26. julija do 4. avgusta v kraj že tretje leto zapored pripeljal Mednarodni filmfest Kranjska Gora – KGIFF. Desetdnevni festival poleg dokumentarnih in igranih filmskih uspešnic bogati tudi pester obfestivalski program, ki med drugim vključuje delavnice mednarodno uveljavljenih filmskih ustvarjalcev.

Tobo edinstvena priložnost za študentje, dijake, ljuditelje filmske umetnosti ali (ne)uspešne filmarje, da se učijo od priznanih mentoric in mentorjev. Za igralce in igralke bo casting masterclass vodilaNancy Bishop, casting direktorica nominirana za nagrado Emmy, ki je v svoji karieri sodelovala pri mnogih mednarodnih uspešnicah kot so Mission Impossible – Ghost Protocol (2011), Bourne Identity (2002), Hellboy (2004) in Snowpiercer (2013) in z režiserji kot so Peter Greenaway, Neil Burger in Michael Apted. Delavnica režije in igre pred kamero bo izvedena pod mentorstvomNenada Dizdarevića, režiserja in profesorja filma, ki slovi po filmu Magarečegodine, ki je bil bosanski kandidat za tujejezičnega Oskarja in prejel številne odmevne nagrade. Delavnico dokumentarnega filma bo vodil italijanski režiserGermano Maccioni, avtor številnih nagrajenih kratkometražnih in celovečernih filmov. Scenarist priljubljenih BBC-jevih serijNicholas Martinbo izvedel masterclass scenaristike, za zainteresirane v filmsko fotografijo pa bosta organizirana delavnicaMiladina Čolakovićain masterclassRoberta Cimattija, oba mednarodno priznana direktorja fotografije in prejemnika številnih odmevnih nagrad. Ker je eden od glavnih ciljev festivala širitev filmske kulture, so delavnice ponujene po ugodnih cenah. Za enodnevne masterclasse bodo udeleženci obzgodnji prijavi do 15. julijaodšteli 30 eur, za večdnevne delavnice pa 100 eur. Dijaki, študentje, samozaposleni v kulturi, upokojenci in brezposelni imajo ob prijavi 20 odstotni popust.

Več informacij o delavnicah in terminih prilagamo v priponki. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete nainfo@kgiff.sialiFacebook stranfestivala.

Vabljeni, da se nam pridružite v iskanju zgodb in odkrivanju lepot, ki jih v ponujajo filmske pripovedi.

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR M:+386 41 325 440 E:katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ M:+386 41 875 160 E:domen.mavric@avi.si

13. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja