Splošno

Vabilo. Poletna muzejska noč v SLOGI – Gledališkem muzeju (v soboto, 16. 6. med 18. in 24. uro).

SOBOTA, 16. JUNIJA OD 18. DO 24. URE

POLETNA MUZEJSKA NOČ v SLOGI – Gledališkem muzeju

 

Tudi letos se pridružujemo akciji Poletne muzejske noči in na trejo junijsko soboto od poznega popoldneva pa do polnoči za pripravljamo brezplačen program.

 

18.30 in 21.30(razstava, 2. nadstropje) Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja,VODSTVO PO STALNI RAZSTAVI 20.30(razstava, 2. nadstropje) In Pursuit of a Theatre. From the JesuitstoCankar, permanent exhibition

GUIDED TOUR VCankarjevem letuinEvropskem letu kulturne dediščinesmo ponovno odprli stalno razstavo, ki jo je v letu 2017 skoraj leto dni nadomeščala 150. obletnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani (1867‒2017) posvečena začasna razstava. Stalno razstavo, ki osvetljuje pot, ki jo je slovensko gledališče prehodilo od 17. do 20. stoletja, smov letu evropske kulturne dediščinedodali nove dimenzije in perspektive, s katerimi jo skušamo jasneje postaviti na zemljevid evropske gledališke zgodovine. Velika storia sega od gledališča reformatorjev in protireformatorjev in se sklene z nastopom slovenskega dramatika evropskega formata Ivana Cankarjana prelomu 19. in 20. stoletja. Ob tem nazorno prikaže, da so vsi ključni prelomni dogodki in procesi na tej poti v znamenju bodisi paralelnih evropskih procesov ali pa evropskih korenin oziroma vplivov; a hkrati vendarle tudi v znamenju emancipacije slovenskega gledališča od prevelike zavezanosti slednjim ‒ zlasti na ravni jezika in nacionalne samobitnosti. Skozi obnovljeno javno vodstvo po stalni razstavi vas bo popeljala kustosinja pedagoginja mag. Sandra Jenko iz SLOGI – Gledališkega muzeja. Razstavo si med 18. in 24. uro lahko ogledate tudi samostojno.

od 18.00 do 21.30(razstava, 2. nadstropje) Cankarjanski ustvarjalni kotiček DELAVNICA ZA OTROKE IN DRUŽINE

Izdelali bomo gledališke dnevnike in pisane knjižne kazalke ter se ustvarjalno spomnili slovenskega dramatikaIvana Cankarja.

od 18.00 do 23.00(razstava, 2. nadstropje) Gledališki detektivi IGRIVO INDIVIDUALNO RAZISKOVANJE RAZSTAVE ZA OTROKE IN DRUŽINE

Domiselno in kreativno spoznavanje vsebin stalne razstave. V raziskovalni igri se otroci sami ali s pomočjo staršev podajo po razstavi, rešujejo različne naloge in tako spoznajo zgodovino gledališča na Slovenskem.

Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), Mestni trg 17, 1000 Ljubljana, T:(01) 241 58 00, E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

13. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja