Splošno

Novičke iz TIC Ajdovščina

Novičke iz TIC Ajdovščina

Vipavska dolina na Slovenski turistični borzi

Vpetek, 8. junija 2018 je v Kranjski Gori potekal največji poslovni dogodek slovenskega turizma.

Letošnja rekordna udeležba kaže nato, da je turizem v Sloveniji zelo perspektivna gospodarska panoga. 230 predstavnikov slovenskih podjetij se jesrečalo z 200 predstavniki tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij. Borze se je udeležila tudi destinacija Vipavska dolina in nekateri naši turistični ponudniki. Na borzi smo tujim predstavnikom in organizatorjem potovanj predstavili Vipavsko dolino kot destinacijo aktivnega oddiha, ki v kombinaciji s pristno in kakovostno kulinariko ponuja odlične razloge za krajše počitnice. Dogodek nam je ponudil kar nekaj priložnosti za sklepanje poslov in navezovanje novih stikov, ki bodo pripomogli k povečanju števila novih gostov.

Bogata ponudba aktivnega oddiha v Vipavski dolini

 

V Vipavski dolini se je v zadnjem času močno povečala turistična ponudba aktivnega preživljanja dopustniških dni.

Obiskovalci si lahko po novem najamejo skuter –Rent a Scooter, ki jim omogoča lažji dostop do različnih ponudnikov in znamenitosti. Za lažje raziskovanje turistično zanimivihtočk pa tudi skritih kotičkov naše doline lahko najamete električna kolesa ponudnikaRock Velo, ki ima v ponudbi tudi izposojo klasičnih koles.Vipava Bikeponuja kolesarske ture v spremstvu odličnih vodnikov, ki gostom zaupajo vse lokalne posebnosti, po želji pa jih popeljejo tudi na okušanje vrhunskih vipavskih vin. Za gorsko kolesarjenje so se specializiraliVipava Outdoor, ki z izkušenimi kolesarskimi vodniki organizirajo spuste po atraktivnih progah in tako poskrbijo za zvrhano mero adrenalina. Adrenalinska doživetja ima v svoji ponudbi tudiWajdušna, ki s svojim produktom Hike&Fly združuje pohodništvo in letenje s padalom. Z njimi lahko poletite v tandemu ali doživite izkustvene vinske avanture z ekipoWinestronaut. Polete v tandemu ponujata tudi Društvi jadralnih padalcevKovkinPolet. Dobrodošla dopolnitev turistične ponudbe v toplejših mesecih je supanje po reki Vipavi, ki ga kotVipava Sup Adventureizvajajo pri Društvo mladih RenčeVogrsko. Z njimi se lahko naučite lahko osnov supanja, lahko pa doživite pravo pustolovščino na reki Vipavi v kombinaciji s spoznavanjem običajev in lokalne kulinarike. Nora doživetja obljubljajo priOnNose Adventurein sicer kanjoning, kajakaštvo, jadralno padalstvo, gorsko kolesarstvo ter spust iz Solkanskega mostu, poleg tega pa še kolesarske ture z električnimi gorskimi kolesi. Na trekinge in zahtevnejše pohodniške ture se lahko podate zGOtrekom, turistična agencijaRide aroundpa svoje programe za aktivne prilagaja željam posameznikov in manjših skupin. V določeni meri aktivni oddih ponujajo še nekateri manjši ponudniki.

Obiščite nas na Ljubljanski vinski poti

Prihaja prva letošnja Ljubljanska vinska pot, poimenovana Poletna vinska razvajanja, na kateri se bo predstavila tudi destinacija Vipavska dolina.

Dogodek se bo odvijal v soboto, 16. junija 2018 med 11. in 21. uro. Na stojnicah, ki bodo razporejene po Stritarjevi ulici, Mestnem trgu, Cankarjevem nabrežju in Prešernovem trgu, se bo sprehajalkam in sprehajalcem predstavilo preko 60 ponudnikov vrhunske vinske kapljice in odličnih kulinaričnih dobrot iz cele Slovenije. Vipavsko dolino bodo zastopali: Posestvo Ferjančič, Kletarstvo Petrič, Kmetija Bizjak, Mansus, Monvi, Saksida, San Martin, Vina Guština, Vina Zgonik, Vina Mihelj, Vina Čuk, Vinska klet Koron, Peloz d.o.o. ter TIC Ajdovščina, ki bo obiskovalce informiral o turistični ponudbi Vipavske doline. Dobrodošli!

Pilotni poziv za 5-zvezdična doživetja

Slovenska turistična organizacija je 1. junija 2018 objavila pilotni poziv za 5-zvezdična doživetja, ki se bodo tržila pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experience.

Predmet “Poziva za 5-zvezdična doživetja” so obstoječa, nadgrajena ali nova 5-zvezdična doživetja, ki sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo kriterije in z vključitvijo v izbrano zbirko doživetij prispevajo k pozicioniranju Slovenije v skladu z zastavljeno vizijo. Prvo odpiranje v okviru pilotnega poziva bo oktobra 2018. Vse informacije o pozivu, navodila in obrazce najdete natej povezavi.

Turistično informacijski center Ajdovščina Cesta IV. Prekomorske 61a 5270 Ajdovščina T:+386 5 365 91 40 GSM:+386 31 355 110 ajdovscina@vipavskadolina.si

14. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja