Splošno

NUŠKA DRAŠČEK bo nastopila 5. julija s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf) v Piranu

 

Nuška Drašček nadaljuje turnejo RE-BELLE (Posvečeno Piaf) po Sloveniji. Po koncertih v Ljubljani, Tolminu in Kočevju bo Nuška Drašček5. julijanastopila vPiranu. V okviru Primorskega poletnega festivala se bo ob spremljavi svojih glasbenikov predstavila v čudovitem okolju Pastoralno-kulturnega centra GEORGIOS v Piranu, ki leži neposredno pod stolno cerkvijo Sv. Jurija.

V začetku meseca marca je na razprodanem samostojnem koncertu v SiTi Teatru v Ljubljani predstavila javnosti svoj novi projekt in tudi zgoščenko poimenovano RE-BELLE (Posvečeno Piaf). Zgoščenka, na kateri sodeluje tudiBoris Cavazza, je bila izdana pri založbi ZKP RTV Slovenija in je naletela na izvrstne kritike. Nuška Drašček je v zadnjih mesecih blestela na najrazličnejših odrih – od odra ljubljanske opere (pela je glavne vloge Pepelke/Rossini, Carmen/Bizet in Lepotice/Glass), do Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani (veliki koncert z Jacquesom Houdekom ter Simfoniki in Big bandom RTV Slovenija), do izbora za letošnjo EMO. Trenutno potekajo v operni hiši v nemškem Koblenzu priprave na novo produkcijo Rossinijeve opere Pepelka, v kateri bo Nuška Drašček ponovno pela glavno vlogo. V juniju bo nastopila še v belgijskem Alden Biesnu, na koncertu gospel zbora Bee Geesus “GOSPEL FEVER” v Cankarjevem domu Ljubljana in na Simfonični ekstasi 2 Roka Goloba na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Nuška občinstvo vsakič znova navduši s svojim izjemnim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona.Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov “Re-Belle” ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, “upornico”, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo “končnosti”; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi “loiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser” (“uporniška ptica, ki je nihčene more udomačiti” – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov “Re-Belle” pomeni “ponovno lepa”, s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

Nuška Drašček bo na turneji nastopila ob spremljavi svojih stalnih glasbenih spremljevalcev: pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika, ki sodelujeta tudi na zgoščenki.

Niko Houška

___________________________

uradni zastopnik Nuške Drašček

im.puls – glasbeni management

Levstikova ul. 22, 1000 Ljubljana

T:01 251 11 12

F:01 251 11 13

GSM: 041 323 446

14. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja