Splošno

OVE in URE DAN za otroke 2018

 

V SREDO 14.6.2018 agencija GOLEA že šesto leto zapored v Novi Gorici organizira tradicionalni Dan obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, v okviru projekta NEKTEO v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Letošnji dan OVE in URE je namenjen igram, delavnicam in poskusom na temo energetske osveščenosti mladih. Z aktivnostmi na dogodku prispevamo k širjenju obzorja in zavesti ter k dvigu kulture energetske pismenosti med otroci. Letos je odziv primorskih šol na OVE in URE dan izjemen, saj se dogodka udeležuje kar preko 400 prijavljenih otrok iz preko 20 Primorskih šol.

V okviru dogodka, ki se odvija od 9:00 do 13:00 pred Mestno občino Nova Gorica, organiziramo poučne igre in eksperimente na temo trajnostne energije. Otroci spoznavajo moč energije in kako lahko z njo varčujejo.

Z vsakoletnim dogodkom želimo omogočiti sodelujočim učencem in učiteljem izmenjavo izkušenj in znanj ter dvigniti raven energetske pismenosti in zavedanja pomena varovanja okolja. Mladi so tisti, ki lahko s svojo inovativnostjo ter z veliko energije na tem področju dosežejo korenite spremembe.

Veseli nas, da lahko OVE in URE dan izpeljemo v družbi z ljudmi, ki prispevajo svoj delež “za boljši jutri”.

Ekipa GOLEA

14. 6. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja