Družabno, Splošno

Bliža se izolski občinski praznik


Izola, 5. julij 2018 – Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v petek, 13. julija, ob 20. uri, uro pred tem pa bo na Velikem trgu slovesno poimenovanje Parka slikarja Borisa Benčiča. 

Praznovanje se bo pričelo v nedeljo, 8. julija. Z začetkom ob 20. uri bo na Lonki potekala slovesnost, ki jo organizira Združenja borcev za vrednote NOB Izola ob državnem prazniku, Dnevu državnosti, 4. juliju – 70. obletnici ustanovitve Zveze borcev Slovenije in 11. juliju – dnevu organiziranega odhoda večje skupine Izolanov v partizane. Slavnostni govornik bo Marjan Šiftar, pravnik, diplomat in podpredsednik ustanove »Dr. Šiftarjeva fundacija«. Za glasbeni program bo poskrbel Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.Na dan občinskega praznika, v sredo, 11. julija Turistično združenje Izola organizira brezplačno vodenje za domačine in obiskovalce po Izoli z lokalnim turističnim vodnikom. Vsi zainteresirani svojo udeležbo najavijo do vključno ponedeljka, 9. julija z elektronskim sporočilom na: tic.izola@izola.si.Vodenje bo potekalo v slovenskem jeziku. Zbirno mesto bo na Sončnem nabrežju 4 pred prostori Turistično informacijskega centra, ob 19. uri. Ogled se bo izvedel v primeru vsaj 10 prijavljenih. 

Dan pred proslavo bodo na Ljubljanski ulici ob 20. uri potekali četrtkovi večeri pri špini z glasbenim nastopom Martin Ramoveš Banda.

Slovesno ob občinskem prazniku
Petkovo dogajanje se bo pričelo ob 19. uri s slovesnim poimenovanjem Parka slikarja Borisa Benčiča. Tako se bo odslej imenoval park na Velikem trgu. Boris Benčič je bil vsestranski izolski umetnik, ki je za svoja umetniška dela prejel več nagrad. Preminil je leta 2002. 
Sledila bo slovesna proslava ob občinskem prazniku ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov: Marina Mĺrtensson, Sebastjan Morato in Enzo Hrovatin. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola. 

V soboto, 14. julija pa bo v Manziolijevi palači ob 19.30 zaključni koncert v sklopu Poletne glasbene akademije v Izoli, ob 20.30 pa tradicionalna folklorna prireditev Izolafolk na Lonki.

Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje in pestro dogajanje v dneh pred in po občinskem prazniku. Martina Miklavčič Šumanski
Podsekretar za področje kadrov in komuniciranje
Sottosegretario-Addetto alla gestione del personale ed alle relazioni con il pubblico

OBČINA IZOLA – COMUNE DI ISOLA
Kabinet župana – Ufficio del sindaco
Sončno nabrežje 8 – Riva del Sole 8
6310 Izola – Isola

6. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja