Družabno, Splošno, Šport, Turizem

TRETJE MESTO ZA MIHO TAVČARJA Z LIPICANCI NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU V LIPICI

Beat Schenk- foto Krisztina Horvath

Voznik Kobilarne Lipica Miha Tavčar je včeraj osvojil bron na mednarodnem tekmovanju v vožnji vpreg v Lipici. Drugi slovenski voznik z lipicanci, Klemen Turk, se je veselil osmega mesta, tekmovanje pa je pritegnilo kar 57 tekmovalcev iz 12 držav, ki so tekmovali s 121 konji.

Jiri-Nesvacil – foto Krisztina Horvath

Voznik Kobilarne Lipica Miha Tavčar je po tretjem mestu v maratonu in tretjem mestu v spretnostni vožnji včeraj osvojil bron na mednarodnem tekmovanju v vožnji vpreg v Kobilarni Lipica.

»Lipicanci so se znova odlično izkazali. V maratonu so bili izredno hitri in tudi v spretnostni vožnji so bili izredni,« je Miha Tavčar pohvalil svoja lipicanca 490 Conversano Samira XXV in 485 Conversano Wera XXII, ki sta bila zrejena v Kobilarni Lipica. Obenem se je zahvalil vsem svojim podpornikom in ljubiteljem vožnje vpreg, ki ga že tradicionalno spodbujajo in navijajo zanj.

Klemen Turk foto Krisztina Horvath

Drugi voznik Kobilarne Lipica Klemen Turk je z osmim mestom v skupni razvrstitvi voznikov dvovpreg dosegel svoj najboljši rezultat na lipiškem tekmovanju doslej.

Klemen Turk foto Krisztina Horvath

Tekmovanje je sicer pritegnilo kar 57 tekmovalcev iz 12 držav, ki so tekmovali s 121 konji in se pomerili v različnih kategorijah. Med vozniki dvovpreg, kjer je bila konkurenca najmočnejša, je zmagal švicarski voznik Beat Schenk, ki je lani v Lipici osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg.

Miha Tavcar 2 foto Krisztina Horvath

»Tekmovanje v Lipici je zame prav posebno tekmovanje,« je povedal. »Tu sem že četrtič, in je res lepo,« je povedal Schenk, ki je za zmagovalni nastop v spretnostni vožnji izbral enega lipicanca in enega konja nemške reje ter dodal, da ima najraje dresurno vožnjo.

Miha Tavcar 3 foto Krisztina Horvath

V kategoriji enovpreg se je zmage veselila belgijska voznica Laure Philippot. Posebno doživetje je bil tudi pogled na voznike, ki so se na adrenalinski maraton in med stožce podali s štirivpregami. Med njimi se je zmage veselil Jiri Nesvacil mlajši, ki je nastopil za češko državno kobilarno Kladruby s konji kladrubske pasme, ki so bližnji sorodniki lipicancev.

Strivprega foto Mediaspeed

Najbolj atraktivno in adrenalinsko vzdušje je prinesel sobotni maraton, včeraj pa je o zmagovalcih odločila spretnostna vožnja med stožci.

V teh dneh so štirje lipicanci iz Kobilarne Lipica nastopili tudi na festivalu Cavallo sotto la Torre (Konj pod stolpom) v bližini italijanske prestolnice Rim. Beli lipicanci in jahači Kobilarne Lipica so predstavili visoko šolo klasičnega jahanja in spektakularne skoke šole nad zemljo, s katerimi sicer navdušujejo v predstavi Zgodba o Lipici, tokrat pa so s svojo lepoto in eleganco navdušili občinstvo v kraju Fiano Romano.

Naslednje konjeniško tekmovanje se v Kobilarni Lipica obeta že od 20. do 22 julija, to je tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju, ki bo znova prineslo živahno vzdušje in pestro dogajanje na lipiški hipodrom. V drugi polovici avgusta pa se bodo v Lipici zvrstila državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: dresurnem jahanju, vožnji vpreg, preskakovanju ovir in endurancu oziroma vzdržljivostnem jahanju.

Foto: Krisztina Horvath in Mediaspeed / Kobilarna Lipica

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e: pr@lipica.org | w: www.lipica.org

9. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja