Izobraževanje, Splošno

1. in 3. mesto mladih slovenskih čebelarjev na mednarodnem tekmovanju v Franciji

 

Slovenska ekipa mladih čebelarjev se je vrnila iz Francije z izjemnim uspehom. Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev (IMYB, 2.-6. julij 2018, Nerac) se je udeležilo rekordnih 84 tekmovalcev iz kar 28 držav (Albanija, Avstrija, Belorusija, Češka, Danska, Estonija, Anglija, Finska, Francija, Gruzija, Nemčija, Indija, Irska, Izrael, Italija, Kazahstan, Libanon, Litva, Malta, Nizozemska, Poljska, Romunija, Rusija, Škotska, Slovaška, Ukrajina in Zimbabve).

Ekipa iz OŠ Selnica ob Dravi v sestavi Luka Kričej, Mitja Kositer in Ožbej Očko, pod mentorstvom, Blaža Lovriča je pokazala veliko čebelarskega znanja, poleg tega pa tudi izjemnih komunikacijskih, jezikovnih in družabnih spretnosti.

 

V konkurenci mednarodno mešanih ekip je učenec Mitja Kositer s svojo ekipo osvojil 1. mesto med 13. ekipami. Med posamezniki pa je med 84 tekmovalci Luka Kričej osvojil izjemno 3. mesto. Salutations Slovénie!

UDELEŽBO SLOVENIJE NA IMYB 2018 JE OMOGOČILO SPONZORSTVO KRKA D. D., KI SE JIM NA TEM MESTU ZAHVALJUJEMO ZA VELIKODUŠNO PODPORO.

 

Z lepo izkušnjo in številnimi novimi spoznanji pa se s tekmovanja vračata tudi spremljevalca, mentor Blaž Lovrič in oče enega izmed tekmovalcev Tomaž Kričej, ki sta s ponosom spremljala naše mlade čebelarje.

 

Sponzor

Čebelarska zveza Slovenije

10. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja