Družabno, Splošno, Turizem

Ob občinskem prazniku bodo podeljena  priznanja in nagrade Občine Izola

Občinski praznik

Izola, 11. julij 2018 – Občina Izola danes praznuje svoj praznik v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v petek, 13. julija, ob 20. uri. Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja in nagrade Občine Izola. 

Turistično združenje Izola organizira danes, ob 19. uri brezplačno vodenje za domačine in obiskovalce po Izoli z lokalnim turističnim vodnikom. Za prijavljeno skupino je zbirno mesto na Sončnem nabrežju 4 pred prostori Turistično informacijskega centra. 

Dan pred proslavo bodo na Ljubljanski ulici ob 20. uri potekali četrtkovi večeri pri špini z glasbenim nastopom Martin Ramoveš Banda.

Slovesno ob občinskem prazniku
Petkovo dogajanje se bo pričelo ob 18. uri v Galeriji Insula z odprtjem razstave z naslovom Portreti nagrajencev. Skupina ljubiteljskih fotografov Univerze za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom Remigia Grižoniča je pred svoje objektive postavila letošnje občinske nagrajence. Razstava bo na ogled do 31. julija. 
Ob 19. uri bo sledilo slovesno poimenovanje Parka slikarja Borisa Benčiča. Tako se bo odslej imenoval park na Velikem trgu. Boris Benčič je bil vsestranski izolski umetnik, ki je za svoja umetniška dela prejel več nagrad. Preminil je leta 2002. 

Slovesna proslava ob občinskem prazniku pa se bo odvila ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani 3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov: Marina Mĺrtensson, Sebastjan Morato inEnzo Hrovatin. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola. Priznanje Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino prejme Tatjana Kodarin za dolgoletno delo na področju izobraževanja. Priznanje Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino prejme Drago Mislej – Mef za življenjsko delo in izjemen prispevek k slovenski glasbeni sceni, k živahnemu kulturnemu in družbenemu utripu našega kraja ter dvigu kulturne ozaveščenosti. Denarno nagrado v višini 2.100 evrov z ustrezno listino za leto 2018 pa prejme Marinka Štok za dolgoletno delo z jutranjimi telovadci, za širjenje ozaveščenosti in izobraževanje o zdravem načinu življenja in rekreaciji. Dodatno je župan Igor Kolenc podelil priznanje Občine Izola v obliki plakete s srebrnim grbom Primorskemu poletnemu festivalu za 25 let uspešnega delovanja in obogatitev kulturnega prostora Primorske.

V soboto, 14. julija pa bo v Manziolijevi palači ob 19.30 zaključni koncert v sklopu Poletne glasbene akademije v Izoli, ob 20.30 pa tradicionalna folklorna prireditev Izolafolk na Lonki.

Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje. 


Martina Miklavčič Šumanski
Podsekretar za področje kadrov in komuniciranje
Sottosegretario-Addetto alla gestione del personale ed alle relazioni con il pubblico

OBČINA IZOLA – COMUNE DI ISOLA

11. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja