Šport

Zlata medalja za Slovenijo na Univerzitetnem svetovnem pokalu v powerliftingu

Plzeň, 9. 7. 2018 – Za slovensko reprezentanco je uspešen prvi nastop na Univerzitetnem svetovnem pokalu v powerliftingu – troboju moči – po pravilih IPF na Češkem. Zlato medaljo je pridvigala Katja Babič, ki je s skupnim seštevkom 357,5 kg suvereno zmagala v kategoriji do 52 kg.

Na Univerzitetni svetovni pokal v powerliftingu, ki poteka med 8. in 14. julijem v Plznu na Češkem, so odpotovali štirje slovenski tekmovalci. Prva je nastopila Katja Babič, študentka Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, v kategoriji do 52 kg. Z dvignjenimi 135 kg počepa, 72,5 kg potiska s prsi in 150 kg mrtvega dviga ji je uspel skupni seštevek 357,5 dvignjenih kilogramov. Za 24-letno študentko živilstva je tonajvečji mednarodni uspeh po 5. mestu na lanskem članskem Evropskem prvenstvu.
Katja je sicer s 446,66 Wilks točkami, le za las zaostala za Ukrajinko, Tertiano Shchavinsko iz Univerze v Hmeljnickem (449,81 Wilks točk), zmagovalko kategorije do 47 kg, ki je po prvem tekmovalnem dnevu vodilna v skupni razvrstitvi med vsemi tekmovalkami. Uspešen zadnji dvig bi jo popeljal na vrh.
»Lahko rečem, da sem kar zadovoljna s tekmo, dala sem vse od sebe, čeprav ni šlo vse tako kot sem pričakovala in si želela. Grenak priokus je ostal predvsem po neuspešnem zadnjem dvigu. Zavedam se, da je to dobra izkušnja za naprej, predvsem pa sem zdaj še bolj motivirana za prihodnje treninge in tekme,« dodaja Katja.
Vsi rezultati so v času trajanja tekmovanja dostopni tukaj:http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_w.htm
V četrtek nastop čaka še tri slovenske reprezentante, in sicer bo Univerzo v Mariboru v kategoriji do 105 kg zastopal Matic Hren. Rok Kar, prav tako študent Univerze v Mariboru, in Vid Leskovar, predstavnik Šolskega centra Ptuj, pa se bosta z nasprotniki iz drugih univerz pomerila v kategoriji do 93 kg. Prenos lahko spremljate tukaj, dnevne reportaže dogajanja pa na strani na Facebooku ali Instagramu  Powerlifting zveze Slovenije – zveze triatlona moči.

Spodaj so pripete tudi fotografije. Prvi dve sta last EPF, druga pa iz arhiva tekmovalke.

Z močnimi pozdravi,
PLZS

11. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja