Družabno, Izobraževanje, Splošno, Turizem

14. GROSSMANNOV FESTIVAL ŽE NA POLOVICI

Grossmannov festival

Danes je četrtek, tretji dan Grossmannovega festivala, kar pomeni, da se bodo zombiji, pošasti in podobni strahov kmalu poslovili od Ljutomera. Če nas še niste obiskali, lahko pridete ob 18ih na (še eno) uradno vinsko degustacijo in predstavitev tekmovalnih vin, kjer bo z nami nazdravila vinska kraljica Katarina Pungračič. Kasneje si bomo na isti lokaciji ogledali pravo redkost: evropski film o superjunakih z naslovom Rendel. Z nami bosta tudi režiser Jesse Haaja in glavna igralka Bianca Bradey. Zaključili bomo z retrospektivo – še eno klasiko iz leta 1968 – Planet opic.

Kar neverjetno je, da pripelje Grossmannov festival v mali Ljutomer tako obsežen program. V dvorani Kulturnega doma bomo danes gledali projekcije vse od 12. ure, pa tja čez polnoč. Najprej bo na vrsti pustolovski animirani film Daleč na sever (8+)sledijo švedski šok dok World of Darkness (v angleščini), nemška Snežinka(angleški podnapisi) in trije tekmovalni filmi: norveški Vampir Vidar (prisoten bo gost Thomas Aske Berg), nemško-avstrijskHagazussa – pogansko prekletstvo in čilska Trauma.

Na Starem trgu bodo ob 21. na sporedu kratki filmi iz drugega sklopa Slakovega hudega mačka, ob 22.30 pa glasbeni dokumentarec Geometrija izobilja.

Za najbolj strastne navdušence smo pripravili Torture garden – 8-urni maraton krvi, akcije, smeha in čudaštev. Med 12. in 20. uro bo v Kranerjevi kleti na ogled pet filmov: Zli duh božičaUničite me, Deset: Tajna misija,Čistilka in V pasti.

Če vam filmi in vino danes ne dišijo, pa ob 21. pokukajte v Bar Mitra – igrala bo dramedija Ivan Grozny. Nadaljujte v Kranerjevi kleti s tujci in lokalci: ljutomerskimi Cyphre Louis in ameriškimi Daikaiju. Ne pozabite na številne delavnice in razstavo Ivice Stevanovića v Kulturnem domu, ki bo na ogled ves čas festivala.

Seznam festivalskih gostov: http://www.grossmann.si/
Dodatne informacije za medije in akreditacije: pr@grossmann.si 

www.grossmann.si

V kolikor ne želite prejemati naših občasnih obvestil, se jih lahko “znebite” z enostavnim povratnim sporočilom ODJAVI.

Eva Žgajner

12. 7. 2018

Avtor

Uredništvo


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja