Tehnologija

Fit za vso družino: Samsung predstavlja Galaxy Tab A

Z novo tablico še več zabave doma in na poti.

Ljubljana, Slovenija; Seul, Južna Koreja – 1. avgust 2018 – Družba Samsung Electronics Co., Ltd. je danes predstavila Samsung Galaxy Tab A. Gre za nov tablični računalnik, s katerim se celotna družina zabava doma in na poti. Z novimi družini prijaznimi možnostmi za zabavo ter izboljšanimi avdio in vizualnimi lastnostmi je Galaxy Tab A popolna pridobitev za uživanje v priljubljenih filmih ali oddajah. Tako v udobnem zavetju doma kot tudi med uživanjem na poti na družinske počitnice lahko Galaxy Tab A več ur zabava odrasle in otroke. Zahvaljujoč dodatnim lastnostim za povezljivost, kot je aplikacija SmartThings, je sedaj upravljanje doma lažje kot kdajkoli prej.

“V družbi Samsung ponosno predstavljamo Galaxy Tab A, novost v naši ponudbi tabličnih računalnikov, ki bo olajšala življenje in še bolj zabavala celotno družino,” je povedal Jason Lee, direktor in vodja strateške skupine za tablične računalnike na področju poslovanja mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics, in dodal: “Z osveženim dizajnom, izboljšanimi možnostmi za starševski nadzor in novimi lastnostmi za povezljivost je Galaxy Tab A popolna dopolnitev vsakega sodobnega gospodinjstva.”

Z Galaxy Tab A lahko prijatelji in družinski člani gledajo filme, igrajo igre, poslušajo glasbo ali brskajo po vsebinah na zaslonu, ki po diagonali meri 267,2 mm (10,5 palcev) in ima zahvaljujoč tankemu okviru naprave razkošno razmerje stranic 16:10. Štirje zvočniki so vgrajeni v vsak vogal tabličnega računalnika in so podprti s tehnologijo Dolby Atmos®, ki spremeni mobilno izkušnjo zabave in z zvokom objame uporabnika.

Aplikacija Kids Mode na Samsung Galaxy Tab A staršem omogoča nadzor nad vsebino in časom uporabe naprave. Otrokom prijazen vmesnik najmlajšim pomaga, da sta učenje in zabava preprosta, varna in zabavna. Aplikacija vključuje še otroški brskalnik (Kids Browser) in otroško trgovino (Galaxy Apps for Kids) ter osem brezplačnih otrokom prijaznih aplikacij iz nabora priljubljenih družinski znamk, vključno z Toca Hair Salon 3 in BRIO World – Railway. Družine lahko na Galaxy Tab S4 uporabijo t.i. Multi User Mode, s katerim ustvarijo različne uporabniške račune na isti napravi. To pomeni, da lahko isto tablico z ločenimi uporabniškimi računi uporabljajo otroci in starši.

S pomočjo izboljšanih lastnosti za povezljivost na Samsung Galaxy Tab A je upravljanje doma in življenjskega ritma družine preprosto. Funkcija Daily Board, ki je ves čas vklopljena, prikazuje ključne dnevne informacije na vidnem mestu, vključno z uro, podatki o vremenu in vnosi v koledarju pa tudi digitalno fotogalerijo. Prav tako lahko uporabniki zahvaljujoč aplikaciji SmartThings1 zlahka nadzorujejo svoje domače okolje z enim dotikom kar z družini prijazne tablice. Če želijo spremeniti nastavitve pametnih naprav pred spanjem ali vklopiti ogrevanje na deževni dan, lahko z ukazi za preprosto nadzorujejo svoj pametni dom.2

Tehnične specifikacije za Samsung Galaxy Tab A

ZASLON

267,2 mm (10,5”) WUXGA (1920×1200) TFT LCD

PROCESOR

Qualcomm® Snapdragon™ 450 Octa Core (1,8 GHz)

LTE PODPORA

LTE kat. 6

POMNILNIK

3 GB + 32 GB, microSD z do 400 GB

KAMERA

8 MP s samodejnim ostrenjem + 5 MP z bliskavico

VHODI

USB 2.0 (tip C)

SENZORJI

Senzor pospeška, kompas, žiroskop, RGB senzor svetlobe, geomagnetni senzor

BREZŽIČNA POVEZLJIVOST

Wi-Fi 802,11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 4.2

GPS

GPS + GLONASS + BeiDou3

FIZIČNE LASTNOSTI

260,0 x 161,1 x 8,0

529 g (Wi-Fi), 534 g (LTE)

BATERIJA

7.300 mAh

OPERACIJSKI SISTEM

Android 8.1

VIDEO

Snemanje: FHD @ 30 sličic na sekundo

Predvajanje: FHD @ 60 sličic na sekundo

[1] Dostopnost lastnosti se razlikuje med regijami.

2 Naprave, ki so kompatibilne z aplikacijo SmartThings, se razlikujejo med regijami.

3 Dostopnost se razlikuje med regijami.

Vse funkcionalnosti, lastnosti, specifikacije in druge informacije o izdelku, ki so navedene v tem dokumentu, ki med drugim vključujejo prednosti, dizajn, ceno, komponente, delovanje, razpoložljivost in spodobnosti izdelka, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Več informacij o Samsung Galaxy Tab A najdete na: http://www.samsungmobilepress.com ali https://news.samsung.com/galaxy.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in ustvarja prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Več informacij:

Tomaž Semič (t.semic@samsung.com), Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija

Milena Prša (milena.prsa@pristop.si), svetovalka, Pristop d.o.o.

2. 8. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja