Gospodarstvo

Obrtniki in podjetniki želijo trdno in stabilno vlado

 

Ljubljana, 6.avgust 2018– Obrtniki in podjetniki si želijo trdno in stabilno vlado, ki bo delovala v dobrobit malemu gospodarstvu. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), ki zastopa interese obrtnikov in podjetnikov, pa pričakujemo, da bodo politične stranke izpolnile svoje predvolilne obljube v smeri odprave birokratskih ovir in razbremenitve gospodarstva.

Politične stranke SD, Stranka AB, DeSUS, LMŠ, SMC, NSi, SDS, GAS in SLS so na letošnjem Forumu obrti in podjetništva obrtnikom in podjetnikom med drugim obljubile, da bodo razbremenile gospodarstvo in odpravile administrativne ovire. Obljube političnih strank si lahko prebereteTUKAJ.

V osnutku koalicijske pogodbe, ki je prišla v javnost, pa zdaj z razočaranjem beremo ravno nasprotno. Levica (ki se foruma sploh ni udeležila) namreč zahteva, da bi se davek na dobiček do konca mandata dvignil na 25 odstotkov. Obrtniki in podjetniki ne pristajajo na nikakršno višanje davkov in prispevkov, saj bitozaustavilo njihovo konkurenčnost. Tudi v interesu države bi moralo biti, da se slovensko malo gospodarstvo razvija, zaposluje, vlaga v razvoj in konkurira na tujih trgih.Levica v osnutku koalicijske pogodbe predlaga tudi črtanje poglavja o zmanjšanju administrativnih ovir za gospodarstvo, kar je za obrtnike in podjetnike prav tako nesprejemljivo.

Minister za malo gospodarstvo

V OZS smo še pred volitvami dali pobudo, da bi z novo vlado dobili ministra za malo gospodarstvo, ki predstavlja več kot 98 odstotkov celotnega slovenskega gospodarstva. Tuditoidejo so stranke na forumu podprle (če ne minister, pa vsaj državni sekretar za malo gospodarstvo), vendar pa v osnutku koalicijske pogodbe tega niso zapisali. Več o pobudi si preberiteTUKAJ.

Pojasnila v zvezi z anonimnim pismom

V javnosti se v zvezi z anonimnim pismom “zaskrbljenih podjetnikov” omenja tudi OZS in njen predsednik Branko Meh. Poudarjamo, da je OZS nestrankarska organizacija, nestrankarski pa je tudi predsednik zbornice Branko Meh. V sestavo vlade se tako ne vmešava niti OZS niti predsednik Meh. Prav tako se nikoli nismo posluževali praksepošiljanja anonimnih pisem in se je tudi v prihodnje ne bomo. Naša stališča javnosti vselej predstavimo na transparenten način!

 

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Mira Črešnar

Vodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

Celovška 71, p.p. 2350, SI-1000, Ljubljana

T:+386 (0)1 58 30 823, 5830 501

F:+386 (0)1 50 59 270

M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|

http://www.ozs.si@OZSaktualno

7. 8. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja