Turizem

Francosko in tajsko obarvana kulinarika Michelinovih Chefov prihaja v hotel Kempinski Palace Portorož

C:\Users\Lana.Lorenzetti\Pictures\henrik and uli.jpg

Portorož, Slovenija – avgust 2018:  Edinstveni kulinarični dogodki Gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož bodo tudi tokrat pripravili edinstven in resnično nepozaben gastronomski konec poletja. V restavracijo Sophija prihajajo najprej magični okusi tajske kuhinje izpod rok kuharskega čarovnika in showmana Henrika Yde Andersona in kot poslastica za konec še okusi Francije s Chefom Ulirchom Heimannom.


Henrik Yde Andersen bo predstavil svoje tajske mojstrovine 25. in 26. avgusta ob 19. uri. Danski kuhar se je s tajsko kulinariko prvič srečal med svojimi počitnicami na Tajskem mnogo let nazaj. Tam je doživel gastronomsko epifanijo ter se hitro lotil intenzivnega preučevanja  lokalne kulinarike. Kmalu je na Dansko pripeljal svojo prvo tajsko restavracijo, ki je bila nagrajena z Michelinovo zvezdico. Njegov fuzijski koncept pripravljanja tajskih specialitet si je hitro prislužil mednarodno slavo – Chef Henrik slovi po spektakularnih predstavitvah jedi ter prepletu tajske kuhinje z vplivi evropske in mediteranske kulinarike. Njegove kuharske tehnike pa so prisotne tudi v prestižni restavraciji v hotelu Siam Kempinski v Bangkoku.

Cena 6-hodnega menija znaša 95 € na osebo, brez vključene pijače.

2. septembra 2018 ob 19. uri bo svoj predpasnik v restavraciji Sophia oblekel Chef Ulrich Heimann, nepozaben Chef ter skromna oseba, ki že dvanajst zaporednih let prejema prestižno Michelinovo zvezdico in še zmeraj vsak dan stremi k napredku v pripravi svojih jedi. Chef Heimann vodi priznano francosko restavracijo Le Ciel, ki se nahaja v osrčju Bavarskih alp, v luksuznem nemškem hotelu Kempinski Berchtesgaden. Že samo ime restavracije, ki v francoščini pomeni “nebo”, nakaže kulinarično filozofijo Chefa; Chef Ulrich stremi k temu, da goste pripelje do nebeških kulinaričnih užitkov z izbranimi francoskimi specialitetami, za katere uporablja sestavine lokalnega ter sezonskega izvora.

Cena 5-hodnega menija znaša 85 € na osebo, brez vključene pijače.

Rezervacije na telefonski številki: +386 5692 7000 ali na na e-mail naslovu: reservations.portoroz@kempinski.com


Kontakt za odnose z javnostmi:
Petra Zierer
Marketing & E-commerce Executive
 

Kempinski Palace Portorož
Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

 
www.kempinski.com/portoroz ·  Kempinski – Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance · www.gha.com

Virtuoso Member – Specialists in the Art of Travel 

Winner of 2018 Travelers’ Choice Award by TripAdvisor

10. 8. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja