Šport

Trail in Bike maraton Pohorje z novostjo in eksotično udeležbo

 

Četrto leto zapored bo zadnji avgustovski vikend, 25. in 26. avgusta, na Mariborskem in Ruškem Pohorju v znamenju mednarodnega športno-humanitarnega dogodka Trail & Bike maraton Pohorje.

Organizacijska ekipa Društva Aktivni smo ambiciozno zaključuje priprave na prireditev, ki letos prinaša spremembo. Letošnja novost je na novo speljana trasa 10 kilometrskega trail teka. Ta bo imel po novem start in cilj v prireditvenem prostoru v Rušah. Krožno speljana trasa bo tekačem, ki bodo tekli na najkrajši razdalji, namenila vso pozornost navijačev, ki so je bili doslej deležni vsi tisti, ki so tekli na 22 kilometrskem pol- in 44 kilometrskem maratonu Pohorje. Prijave na Trail maraton Pohorje so se zaključile 15. avgusta, medtem ko so prijave na Bike maraton Pohorje možne še na dan prireditve. Organizatorji so namignili, da so na dan tekmovanja dobrodošli tudi tisti tekači, ki so prijave preko spleta zamudili.

Glas o prireditvi sega tudi v najbolj oddaljene države po svetu. Letos je namreč potrjena udeležba trail tekačice iz Južne Koreje, sicer pa se bodo na pot Trail in Bike maratona Pohorje podali tekači in kolesarji iz 9 držav. Gotovo pa k širjenju glasu pripomoreta tudi nova ambasadorja, ultra tekač Robert Kereži in lanskoletna absolutna zmagovalka in kraljica Maratona Pohorje (44 km) Mojca Koligar, ki bosta tudi letos v konkurenci na najdaljši tekaški preizkušnji po pohorskih gozdovih.

Društvo Aktivni smo že tradicionalno odmeri del izkupička prireditve v dober namen. V dobrodelni sklad, ki ga bodo na prireditvi v soboto ob 14.30 predali OŠ Janka Glazerja Ruše za otroke iz socialno šibkejših družin, bodo organizatorji s pomočjo udeležencev prireditve namenili:

  • celotni znesek, ki ga zberejo s simboličnimi prijavninami za dobrodelni pohod na Martnico,
  • 1 EUR od vsake plačane prijave udeleženca tekmovalnega dela,
  • 1 EUR od vsake prodane uradne majice Trail in Bike maratona Pohorje,
  • humanitarne prispevke tekmovalcev ob plačilu prijavnine.

Kot vsako leto doslej si organizatorji prizadevajo, da bi k udeležbi in obisku spremljevalnih aktivnosti privabili tudi lokalne občane in tiste iz okoliških krajev. Tako rekoč na dvorišču se jim namreč odvija prireditev, ki ponuja raznolik spremljevalni program prireditve, ki obsega: tekmovalni trail tek in kolesarjenje, humanitarni pohod na Martnico, primeren za pohodnike in družine z otroki, animacijo za najmlajše v parku pred Občino Ruše ter otroške trail teke, ki so odlična popotnica za razvijanje gibalnih veščin in ljubezni do teka po brezpotjih v čudovitem okolju pod Ruškim Pohorjem.

Športnih aktivnosti na zadnji avgustovski konec tedna ne bo manjkalo, zato velja izreči le še dobrodošlico in vabilo v Ruše na Trail in Bike maraton Pohorje.

 

 

 

Več informacij:

Katja Grušovnik

M: 040 530 642

E: katja.grusovnik@gmail.com

 

17. 8. 2018

Avtor

Administrator


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja